Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rošťácká polévka

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 780 kJ /
1 382 kcal
Bílkoviny45,41 g
Tuky103,22 g
Vláknina20,14 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 4,65 g
Sůl11,35 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou. Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček a vše spolu podusíme do poloměkka. Krok 2: Potom přidáme zelí, bobkový list, kmín, rozetřený česnek a sůl, dolijeme vodu a uvaříme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a provaříme. Krok 3: Nakonec dochutíme pepřem, podle potřeby přidáme trochu cukru, pokud je zelí kyselejší a přidáme na kolečka nakrájený párek.

Zveřejněno 29. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rošťácká polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZj2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rošťácká polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZj2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Jaruš, jak chutná polévka, ještě nevím, snad brzo zkusím, ale ten talířek (nebo mísa?) je překrásný!:-8:yes:

Tématické fráze:
polévka z uzeného bůčku, hajany recepty, kysané zelí recept hajany, roštacka polevka se zelim, zelnačka z kysaného zelí recept, zelnačka z kysaného zelí, top zelnačka z kysaného zelí, top recepty polévky, toskanska polevka albert, polévka s uzeného bůčku, recepty hajany, polévky recepty

Suroviny:
bůček uzený, párky, zelí kysané, cibule, česnek, voda, smetana zakysaná, tuk, mouka hladká, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, bobkový list, kmín celý

Přidat fotografie receptu