Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka hokkaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie931 kJ /
223 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky21,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni nakrájím na plátky cca 1 cm silné, pokladu na plech na pečící papír, osolím, opepřím, zakápnu olejem a peču na 200°C asi 20 minut, nebo do zrůžovění. Krok 2: Mezitím na oleji orestuji cibuli, zaliji vodou, přidám opečenou dýni, oloupaný nastrouhaný zázvor, špetku chilli a vařím cca 20 minut. Přidám Miso, nechám zabublat, odstavím, tyčákem rozmixuji a mám hotovo.

Zveřejněno 11. 9. 2020

Poznámka autorky Taevita

Polévka voní zázvorem, je lehce štiplavá a s Misem nasládlo-nakyslá. S opečeným chlebem z toustovače jsem skvěle povečeřela. Chtěla jsem si vzít do práce, ale nebylo už co. Pokud bych použila zeleninový vývar, polévku bych určitě okyselila citronovou šťávou a lehce přisladila, třeba troškou medu nebo agáve sirupu. Můžeme přidat na posyp třeba lahůdkovou cibulku. Už jsem zkoušela několik hokaido polévek, ale tahle první nám všem chutná. Je to jenom o dochucení. Opečený chleba z toustovače přidá vůni navíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka hokkaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzKr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka hokkaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzKr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, olej olivový, zázvor, sůl, pepř, chilli,

Přidat fotografie receptu