Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 115 kJ /
744 kcal
Bílkoviny16,64 g
Tuky23,00 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy107,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, cuketu a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do osolené vody s libečkem, petrželovou natí a uvaříme doměkka. Krok 2: Mezi tím ohřejeme mléko se smetanou. Uvařené brambory scedíme a vytáhneme natě. Přidáme smetanu s mlékem a máslo. Krok 3: Nejdříve brambory pomačkáme šťouchadlem a poté šlehačem s metličkami vyšleháme dohladka. Pažitku můžeme vmíchat nebo posypat porce.

Zveřejněno 11. 9. 2020

Poznámka autorky mika59

Kaše je jemná a moc dobrá. Množství mléka je jen orientační, přidávejte postupně, možná ho bude třeba i více. A celeru můžete taky přidat, záleží jen na vaší chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MA6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MA6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Výborná kaše <3

Marie Svarcova: Děkuji za vysvětlení. :-8 Ale je mi líto, čerstvý libeček jsem zatím v obchodě neviděla, možná je to tím, že moc po obchodech nechodím, mám s chůzí potíže. :-( A tak, když se dostanu do nějakého většího obchodu, tak toho musím nakoupit docela dost a na libeček si ani nevzdychnu. No mezi bylinkami v krabičkách jsem ho opravdu nikdy nenašla. Zkoušela jsem ho i vysít na jaře do květníku, ale vylezlo něco skomíravého, na rozdíl od jiných bylinek to moc nerostlo, prostě se mu u mne nedaří. Ale pokud ho někdy uvidím, udělám to podle tvojí rady, za kterou ti děkuji. :-8:-K:-K

MamlajdaD: promiň, že se do toho pletu : čerstvý libeček má mnohem lepší vůni i chuť tak když koupím nebo dostanu dávám otrhané lístky do malé skleničky (napěchovat) a do mrazáku. Když je potřeba vidličkou trochu podrtím a vysypu. Vydrží klidně celý rok krásně zelený a voní. Zbylou nať nakrájím tak na 10 cm a dám zmrazit zvlášť na ochucení se hodí. Dělám tak i jiné bylinky. Hezký den :-K

:yes::yes::yes: kaše je naprosto úžasná <3 krásný recept i foto :-K

Eja57: Asi ano, ta sušená tam zůstane..A na tu kaši v tom talíři hlubokou lžíci :-D Dojedla jsem ji po studenu :-)

mika59: no jenže ta čerstvá vytažená pryč nezbarví tu kaši, sušená trochu jo...že ano?

Dohromady je to asi tak kilo kašičky...no to bych tak viděla 600 g pro mne do hlubokého talíře a 2x200 mg s kouskem masa pro další strávníky:-D:yes::-*

MamlajdaD: Děkuji za upozornění...Myslím, že bylinka by mohla být jakákoliv co máte rádi.;-)

Určitě to je moc dobrá kaše! Někdy jí vyzkouším. Jen s tím libečkem mám problém, mám jen sušený. ;-):-8:yes:
Ještě si , prosim, dopiš do druhé věty postupu slovo "vody" - Dáme do osolené vody s libečkem...;-):-8
Recept někdy zkusím! :-K

Suroviny:
brambory, cuketa, celer, nať petrželová, smetana, máslo, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu