Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová panenka z pekáčku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 355 kJ /
324 kcal
Bílkoviny4,78 g
Tuky13,39 g
Vláknina8,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,91 g
Sacharidy42,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, panenku zbavíme povrchových blanek, smícháme s kořením, kterým dokonale potřeme panenku, nakonec ji jemně pokapeme olejem. Předehřejeme si troubu na 220°C. Krok 2: Do pekáče nadrobíme kostku zeleninového bujonu, na ní položíme panenku a po stranách čtvrtky brambor, které jemně osolíme. Podlijeme hrnečkem vody, přikryjeme a necháme bez dozoru péct asi 20 minut. Krok 3: Poté snížíme teplotu trouby na 180°C, přisypeme na panenku a brambory mraženou zeleninou směs, podlijeme výpekem a přidáme další hrnek vody, opět přikryjeme a necháme panenku dopéct, cca 20-25 minut. Hotovou panenku poznáte, když bude uprostřed při šťouchnutí pružit a nebude už poddajná. Krok 4: Po upečení maso vyndáme z trouby a necháme ještě tak pět minut odpočinout, nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Zveřejněno 12. 9. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Panenku peču o něco déle, protože ji mám raději zcela se rozpadající, průměrné střední panence ale stačí v troubě 30-35 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová panenka z pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90J3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová panenka z pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90J3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57:
No, aby si to někdo nevyložil po svém, ale prý že "Na velikosti záleží" :-8

casino: no, pokud na panenku po dvaceti minutách v troubě nasypu mraženou zeleninu tak asi na hrnku/hrnečku moc nezáleží.....:-(

hrneček vs. hrnek
No, a ví někdo jak se liší objemem, he? :-)

Suroviny:
panenka vepřová, směs zeleninová mražená, bujón zeleninový, brambory, olej slunečnicový, voda, olej slunečnicový, ocet jablečný, koření na kuře, česnek sušený, kmín mletý, koření provensálské

Přidat fotografie receptu