Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový chleba bez hnětení

Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my ho pak jen přemístíme do formy a upečeme dokřupava.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 746 kJ /
2 807 kcal
Bílkoviny91,00 g
Tuky16,15 g
Vláknina31,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy560,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme cuketu a vodu. Záleží na vodnatosti cukety, proto vody dáme na začátku méně a necháme asi deset minut stát. Pak promícháme a pokud je třeba, dolijeme vodu. Těsto by nemělo být husté, ale ani moc řídké. Poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme 10-12 hodin kynout. Krok 2: Před pečením těsto promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Stěrkou rozetřeme a strany přehneme jako obálku. Takto necháme těsto přikryté ještě asi dvacet minut kynout. Krok 3: Mezitím dáme do trouby nahřát pekáč i s víkem a troubu vyhřejeme na 220 °C. Po dvaceti minutách horký pekáč opatrně vytáhneme a ihned do něj těsto přendáme. Krok 4: Posypeme vybranými semínky, pekáč přikryjeme a pečeme asi dvacet minut. Poté teplotu stáhneme na 190 °C a dopečeme dozlatova, dalších asi 25-30 minut. Před koncem pokličku sundáme. Krok 5: Horký chleba necháme chvíli stydnout, pak přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.

TIP: Top 7: Domácí chléb - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 9. 2020

Poznámka autorky mika59

Chleba je hutnější, ale vláčný i druhý den. Po upečení krásně křupavý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový chleba bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmR6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový chleba bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmR6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Chléb vypadá moc dobře, použít cuketu do chleba mě nenapadlo :) Děkuji za tip.

michaelabur: Děkuji za vyzkoušení a milou zprávu :-K:-K

Je vyniakjící. Dala jsem mouku cca půl napůl s hladkou žitnou a byl perfektní. Zmizel ani nevím jak :-8

marie23: Asi ano, ale nemám vyzkoušené.:-K

Chléb, vypadá krásně dá se použít i jiná mouka ( špaldová nebo žitná):-)

dexulka: ;-) broucekSylva: ;-) Děkuji vám za vyzkoušení a milý komentář.:-K:-K:-K

Včera jsem chlebík upekla a je mňamózní, chutná nám,určitě ho upeču znova. ;-):yes:

Tento chlebík jsem pekla již podruhé a pokaždé nám moc chutnal.Přidala jsem i dýňová semínka.Jednou jsem část cukety nahradila dýní, tak byl pěkně barevný <3 Určitě zase někdy udělám, když bude cuketa či dýně navíc ;-) Díky za inspiraci :yes:

Buchyna: ;-) Marie Svarcova: ;-) Děkuji vám...:-K:-K

Dobrý den, cuketa má v kuchyni spoustu využití. Tento recept mne zaujal, dávám bodík a dala jsem do oblíbených. Vyzkoušela jsem už hodně receptů na chleba. Nejvíce mi chutnal, kdy se těsto nechá kynout v lednici po celou noc.
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy:yes::-):-K

:yes::yes::yes: vypadá skvěle a určitě tak chutná <3:-K

Suroviny:
mouka hladká, cuketa, sůl, kmín celý, ocet, voda, droždí sušené, cibule sušená smažená, semínka slunečnicová, kmín celý, semínka dýňová

Přidat fotografie receptu