Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 + pečení cizrny

25 + pečení cizrny

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 173 kJ /
1 475 kcal
Bílkoviny83,40 g
Tuky35,72 g
Vláknina145,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy134,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dříve, než začneme vařit polévku, připravíme kořeněnou cizrnu. Zapneme troubu na 220 °C.
Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme uvolněné slupky. Cizrnu rozložíme na plech nebo pánev, kterou můžeme vložit do trouby. Posypeme ji drceným kmínem, uzenou paprikou, kurkumou, solí a pokapeme olivovým olejem. Promícháme, dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, nebo až začne být křupavá. Krok 2: Cibuli a česnek nasekáme, květák nasekáme nebo rozebereme na růžičky. Olej zahřejeme v hlubokém hrnci na polévku. Přidáme cibuli, česnek, květák, kešu a 1 lžičku kurkumy. Promícháme a necháme rozvonět pár minut za stálého míchání. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a osolíme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme, dokud květák nezměkne. Pak v mixéru po menších dávkách rozmixujeme do krémové konzistence. Krok 3: Vrátíme vše do hrnce na polévku, dle potřeby přidáme další vodu do požadované hustoty krémové polévky a povaříme. Přidáme zbylé koření, dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s kořeněnou cizrnou, petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.

Zveřejněno 13. 9. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud by zůstaly od kurkumy skvrny na mixéru necháme nádobu stát na parapetu okna na slunci den nebo dva.

Recept byl vystřižený z nějakého starého časopisu a upravený podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqYX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqYX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Petra Dvor.: :-) moc děkuji za vyzkoušení a hezké foto mi udělalo radost :-K Přeji krásný den

Polévka je výborná :-)

Masula: Také mám ráda klasiku ale ráda vařím i jiné hlavně asijskou kuchyni :-) Děkuji za komentář a přeji hezký den:-K

Mám ráda klasiku:-D,ale tento recept mě moc zaujal a určitě někdy brzo vyzkouším ;-):-K:yes:

MamlajdaD: Děkuji za komentář a přeji hezký zbytek dne :-):-K

Zajímavá polévka. ;-):yes: Vypadá moc dobře!<3:-K

Suroviny:
cizrna, olej olivový, kmín drcený, paprika sušená uzená, kurkuma, sůl, olej olivový, cibule, česnek, květák, oříšky kešu, vývar zeleninový, kurkuma, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, zelená nať

Přidat fotografie receptu