Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 027 kJ /
485 kcal
Bílkoviny32,54 g
Tuky19,60 g
Vláknina18,93 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy35,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky očistíme od tvrdých konců a vcelku uvaříme v osolené vodě, cca 4-5 minut do poloměkka. Scedíme a necháme okapat a vychladnout. Krok 2: Mezitím připravíme těstíčko. Množství je orientační, těstíčko by mělo být trochu hustší než na palačinky, aby moc nestékalo. Ochutíme kořením a bylinkami dle chuti. Krok 3: Fazolky, které budeme smažit, obalíme lehce v mouce a namočíme v těstíčku. Já jsem ještě obalila ve strouhance, ale nemusí být. Můžeme dávat hned z těstíčka do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Krok 4: Smažíme dozlatova. Na placičky lusky nakrájíme na malé kousky a do těstíčka vmícháme. Lžíci směs nabíráme a klademe do rozehřátého oleje. Smažíme placičky z obou stran a odkládáme na papírový ubrousek.

Zveřejněno 13. 9. 2020

Poznámka autorky mika59

Obojí fazolky jsou moc dobré a křupavé. Jen s těmi smaženými je trochu piplačka. Ale brala jsem po více kusech najednou a šlo to. Těstíčko můžete udělat z piva nebo se sýrem. To množství je opravdu inspirační a orientační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzgr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzgr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Obalené v těstíčku a strouhance. super

jsou vynikají smažené v trojobalu, jen je nevařím a dávám je hned na obalování, mají výbornou chuť po houbách, tento recept máme v rodině už šedesát let, kdysi jsem ho dávala na FB, výborné jsou s bramborovou kaší. abych si urychlila přípravu tak si dělám těstíčko a pak strouhanku, pozor - trochu pění olej, tedy trochu víc. moji kluci je měli a mají dodnes moc rádi, vždy jsem jim je dělala na zahradě, kde byly lusky utržené rovnou z keříku.

Suroviny:
lusky fazolové, vejce, mléko, česnek sušený, mouka hladká, pažitka, pepř mletý, chilli, sůl, olej, mouka

Přidat fotografie receptu