Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskurychlá skoro Mozzarella (Dělená strava podle LK - zvířata)

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Taevita Taevita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 107 kJ /
1 220 kcal
Bílkoviny64,64 g
Tuky81,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 989 mg
Sodík 6,87 g
Sůl16,83 g
Sacharidy56,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko přivedeme k varu a osolíme. V misce metličkou smícháme vejce se zakysankou a vyklopíme to do vařícího mléka. Vaříme na mírném teple maximálně 5 minut. Stále mícháme. Vytvoří se hrudky a "syrovátka". Krok 2: Scedíme vše přes síto s plátnem. Nahoře plátno zakroutíme, zakroucený konec dáme dospod a zatížíme seshora, lehce, třeba dezertním talířem, necháme v sítu. Dala jsem na talířek ještě balení másla, aby byl těžší. Vše, i s miskou na odkapání, uložíme do lednice a přes noc necháme vykapat. Krok 3: Ráno vybalíme z plátna a máme kompaktní hrudku smetanového "jakosýra". Je lehký a oproti domácímu žervé i pevný a méně mastný. Voní po másle.

Zveřejněno 14. 9. 2020

Poznámka autorky Taevita

Můžeme osolit bylinkovou solí nebo přidat třeba sekaná sušená rajčata a krájené olivy.

RECEPT INSPIROVÁN INTERNETEM.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskurychlá skoro Mozzarella (Dělená strava podle LK - zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLqW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskurychlá skoro Mozzarella (Dělená strava podle LK - zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLqW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

No a mi to připomnělo jinou It. specialitu, v našom provedení blahé paměti mortadellu, neblahé paměti šlágr soc. kuchyně :-(
https://www.toprecepty.cz/recept/54752-domaci-mort...

Frantiska: Přesně tak, slovenská specialita syrec!

Taevita: Miluju italskou kuchyni a ještě více Itálii samotnou, ale nemusíme dělat Itálii z každého domácího jídla. ;-)

Suroviny:
mléko plnotučné, smetana zakysaná, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu