Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselá houbovo-zeleninová polévka a pošírované vejce

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny17,15 g
Tuky8,61 g
Vláknina12,84 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy52,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka nebo nudličky, květák rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kopr posekáme, česnek prolisujeme a houby namočíme do vody. Krok 2: V kastrolku na oleji osmažíme cibuli do sklovita, přidáme česnek, mrkev, květák, brambory, přecezené houby, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem nebo vodou s gelovým bujónem a necháme vařit, až je zelenina téměř měkká. Krok 3: Mouku přidáme do smetany, důkladně promícháme, aby tam nebyly hrudky a přes sítko nalijeme do polévky. Za stálého míchání necháme cca 5 minut povařit, přidáme kopr, máslo a ještě krádce povaříme. Nakonec přidáme lžíci octa, ochutnáme a je-li potřeba ještě dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Do většího hrnce (čím větší průměr, tím lépe si vytvoříme vír) dáme vařit osolenou vodu. Jakmile nám začne voda vřít, trochu plamen ztlumíme, vodu lžící zamícháme, abychom vytvořili vír a do středu víru opatrně vpustíme vejce, které jsme si vyklepli do naběračky s octem a necháme 3-4 minuty vařit. Krok 5: Polévku servírujeme s vejcem, které jsme nařízli, zdobené čerstvým koprem.

Zveřejněno 16. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá houbovo-zeleninová polévka a pošírované vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3nn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá houbovo-zeleninová polévka a pošírované vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3nn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dobrý den,
prosím, odkud máte talíře? Jsou nádherné!!!

Madula: Ano vyzkoušej :-):-K

:-O To je bramboračka řízlá kulajdou. Ale zkusím to, ale pouze pro sebe.:-K pak napíšu, co je to za baštu ;-)

:-Q:-K

Marie Svarcova: Moc děkuji Maruško :-K:-K

:yes::yes::yes: pěkný recept a krásná fotka <3 nádhera, přímo sváteční

magdalenka: musím celý recept opravit, děkuji za upozornění.:yes::-K:-K

medanek: kedy pridavas smotanu? Dik.

yanull: Moc děkuji za opravu, nevšimla jsem si :-K:-K:-)

Simona Skolakova: Opraveno ;-)

Hezký receptík,láká mne k vyzkoušení,ale asi se stala chybička bod č.2 a bod č.3 jsou totožné,nebo se pletu???:-K

Suroviny:
cibule, mrkev, květák, brambory, houby sušené, kopr, česnek, smetana sladká, máslo, mouka, sůl, pepř bílý, olej, ocet, vejce

Přidat fotografie receptu