Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s omáčkou se zeleným pepřem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 142 kJ /
990 kcal
Bílkoviny5,74 g
Tuky95,96 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 298 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy16,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 100°C.
Porce lososa pokapeme limetkou nebo citronem, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi, kterou lze dát do trouby, rychle lososa opečeme na másle nejprve kůží dolů, pak otočíme a opečeme i druhou stranu. Vložíme do předehřáté trouby na cca 7-10 minut. Pokud nemáme přepuštěné máslo, dáme 30 g másla a1 lžičku oleje. Krok 2: Zatím připravíme omáčku. Do menší pánvičky nebo kastrolku dáme kousek másla, když se rozpustí, přidáme zelený pepř a podlijeme vínem. Snížíme teplotu a necháme víno vyvařit. Podlijeme smetanou a vaříme do potřebné hustoty (podle potřeby můžeme zahustit maličko Solamylem rozmíchaným v 1 lžíci vody).
Dle chuti osolíme a zakápneme limetkou nebo citronem. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem, doplníme zeleninovým salátem podle chuti.

Zveřejněno 20. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s omáčkou se zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqGx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s omáčkou se zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqGx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

zdenka.s: "kde najdu v Albertu ten pepř"
:-K
Personálem se nenechte odbýt:-!
Vždy se najde osoba, která vás případně i k požadovanému zboží dovede, pokud to či ono opravdu mají v nabídce ;-)
No ve finále jste to přece VY, kdo u nich hodlá pustit chlup a zanechat jim hříšný peníz, že :-(

zdenka.s: děkuji -i vám všem hezký zbytek neděle :-K:-K:-K

Marie Svarcova: děkuji za odpověď :-)
Losos byl vynikající i bez té omáčky ,dělala jsem ho poprvé a tak jsem spíš potřebovala postup a teplotu a čas.S bramborovou kaší a hlávkovým salátem pochoutka.
S tím křenem bude příště .Hezkou neděli

zdenka.s: děkuji za komentář ale v tom opravdu nemohu pomoci - Albert a ostatní řetězce neustále stěhují regály a každý týden je to jinde, zkuste možná kde je cizí kuchyně ale je také možnost sušený zelený pepř (koření v sáčku) povařit v mírně osolené vodě a změklý pak použít nebo můžete dát do omáčky trošku křenu (nebo křenexu dle chuti) pokud máte rádi, je to také dobré :-KHezký den

Prosím, prosím ,kde najdu v Albertu ten pepř ,u čeho , napadlo mě teď ,že asi u koření (?), hledala jsem u nakládaných oliv a tak a bohužel.Ti co tam vybalují ,nevědí ani co je to Solamyl ☹️,na informacích to samé . .
Lososa podle tohoto receptu budu dneska dělat , bohužel ,bez pepře

Veronika.Hrozna: :-) souhlasím raději jdu jinam :-K hezký večer

Marie Svarcova: To stěhování regálů a zboží na jiná místa, možná funguje jinde, kde mají lidé velké příjmy a nakoupí víc, i zboží, které nechtěli původně koupit. Na mne to funguje taky, ale jako červený hadr na býka, kolikrát se otočím a naštvaně prchám z krámu, bez toho, abych vůbec něco koupila. Jistě se jim to vyplatí, když to udělá každý druhý nakupující..., hlavně mužští jsou z toho na hlavu, vypadávají z role! Teda ten můj určitě a sděluje nenašel jsem, přestěhovali to jinam ... No, ale kdo chce kam,.........;-(

zdenka.s: :-) Děkuji za komentář, to je divné, třeba je jen někam přendaný - oni stále něco stěhují a příště je to zase jinde, každý něco hledá a pak nakoupí co ani nechtěl - je to záměr:-* , já mám zelený pepř i jako koření a jednou když jsem neměla nakládaný povařila jsem ho předem jen ve slaném nálevu a bylo to také dobré. :-KKrásný večer

To je krása :-)
Zrovna dneska jsem hledala asi čtvrt hodiny nakládaný pepř ,v Albertu , bohužel marně.Takže musím recept odložit ,až pepř někde objevím

Katka13: :-)Děkuji, moc mě to potěšilo :-K krásný víkend

Velice dobré jídlo, moc jsme si pošmákli????

Anna Kocikova: :-)děkuji<3:-K

V jednoduchosti je krása:-KRecept se mi líbí,nakládaný zelený pepř je u nás doma oblíbený:-8

MiskaM: :-)děkuji :-K hezký den

Vypadá to skvěle :yes:

Suroviny:
losos, ghee, sůl, pepř, limetka, pepř zelený sterilovaný, máslo, víno bílé, smetana ke šlehání, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu