Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové motánky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Středně náročný

Suroviny

Porce: 40 - 45 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 189 kJ /
3 391 kcal
Bílkoviny85,66 g
Tuky107,07 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy453,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, velké jako vrchovatá polévková lžíce. Z nich vyvalujeme dlouhé tenké válečky, které uprostřed uchopíme jako "ouško" a konce stočíme do vrtulky. Necháme opět vykynout. Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách do zlaté barvy. Vyndaváme na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný tuk. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem.

Zveřejněno 20. 9. 2020

Poznámka autorky taddy1

Na skořicový cukr použijte krupicový nebo moučkový podle Vašich zvyků a chutí. U nás je oblíbený skořicový cukr z cukru - krupice. Množství skořice také neudávám, každá kuchařka dělává více či méně intenzivní skořicové chutě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové motánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxMz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové motánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxMz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, cukr, sůl, mléko, máslo, žloutek, rum, kůra citronová, olej, skořice

Přidat fotografie receptu