Suroviny
Porce: 40 - 45 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 189 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,66 g |
Tuky | 107,07 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 453,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, velké jako vrchovatá polévková lžíce. Z nich vyvalujeme dlouhé tenké válečky, které uprostřed uchopíme jako "ouško" a konce stočíme do vrtulky. Necháme opět vykynout.
Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách do zlaté barvy. Vyndaváme na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný tuk. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 20. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Moje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 6 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 9 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 49 minutami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 52 minutami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 4 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 6 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 6 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 7 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 8 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr,
sůl,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
kůra citronová,
olej,
skořice
Komentáře