Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicový koláč s hruškami a skořicí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 007 kJ /
1 914 kcal
Bílkoviny74,63 g
Tuky44,79 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 725 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy292,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu smícháme mléko s vanilkovými cukry, přimícháme krupici a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (vaříme přibližně 5-7 minut), poté vmícháme cukr, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 10-15 minut zchladnout. Krok 2: Mezitím očistíme hrušky: Odstraníme jádřince a každou hrušku pokrájíme na osminy. Krok 3: Poté částečně zchladlou kaši prošleháme a postupně přidáváme vejce. Dobře promícháme a tuto hmotu nalijeme do dortové formy (průměr 26 cm), kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Povrch urovnáme a poklademe pokrájenými hruškami, které ještě posypeme skořicí smíchanou s vanilkovým cukrem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 50-60 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout a až poté vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Zveřejněno 23. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicový koláč s hruškami a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3ZW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicový koláč s hruškami a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3ZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

No, je to takový poněkud ošulený krupicový nákyp ;-) ale zítra asi zhřeším s dnes sklizenými švestkami :-)
...a domnívám se, že v tomto případě je šumafuk, zda budou řeznou stranou hore či dole, že :-8

Suroviny:
krupice, mléko, cukr vanilkový, cukr, vejce, hruška, cukr vanilkový, skořice

Přidat fotografie receptu