Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: nejméně 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 248 kJ /
1 493 kcal
Bílkoviny101,29 g
Tuky73,10 g
Vláknina19,69 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,27 g
Sacharidy99,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a vaříme. Krok 2: Asi po 10-15 minutách přidáme kostičky brambor, pokrájenou zeleninu, rajčatový protlak a vše vaříme doměkka. Do téměř hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, pokrájenou uzeninu, prolisovaný česnek a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a podle chuti přisolíme, přikyselíme či přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talíři. Krok 3: Polévka je velice hustá díky množství zeleniny, a je moc chutná. Jen si nezapomeňte přidat na talíři zakysanou smetanu, jako se to povedlo mně! :)

Zveřejněno 25. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyE1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyE1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jaromira18: Moc veliký dík za tu fotku, je skvělá :yes::yes:<3 a jestli dovolíš, použiju jí jako hlavní. Už i proto, že má všechny "náležitosti", hlavně včetně kopečku zakysanky! ;-):-8:-K Ještě jednou moc a moc děkuji za foto!:-K:-K:-K

Jaromira18: "přesně podle receptu" mohu se zeptat jaké zelí? kysané? čerstvé?

Dobré bude určitě oboje- jen v tom receptu ani chuťově ani vůbec nechápu ten sterilovaný hrášek...

:yes::yes::yes: Boršč jsem uvařila přesně podle receptu, strašně jsme si pochutnali, všem doporučuji, nemá chybu. :-K:-K:-K Ještě jednou děkuji za recept.:-K:-K:-K

casino: Dík za komentář. :-) Jsem ráda, že jsem vás pobavila, ;-):-D to úsloví o lišce neznám, ale vím, že se říkávalo, že "Každý cikán chválí svojí kobylu", což vyjde nastejno! :-8 Samopochvala je u spousty receptů, kdyby jste to psal ke každému, tak by jste měl spoustu práce. A že jste si vybral na to sdělení můj recept, to mě potěšilo a pobavilo (opravdu)! ;-):-8:-D Doufám, že mojí odpověď přijmete také s humorem. Zdravím! :-K:-K:-K

"Polévka..., ... je moc chutná."
Nic proti rcp :-K
Vždy mě ale pobaví, když autor chválí vlastní výtvor, byť by byl nastotisíckrát výborný ;-)
Kdo asi by vařil cosi co nestojí za psí štěk? :-O
No, každá liška chválí svůj ocas, že :-8

Jaromíra18: Moc děkuji za takovou pochvalu, a jestli vyzkoušíš bude to pro mne pocta! :-8:-K (Ale dobrá byla! ;-):-D) Dík za krásný komentář! :-K:-K:-K

Eja59: Tu polévku klidně uvařím jak z čerstvého, tak i zakysaného zelí (totéž platí i o řepě), podle toho, co je po ruce, a ano, bude mít pokaždé trochu jinou chuť. Ale pořád to bude zeleninovomasový boršč. ;-) Octu si každý musí dát podle chuti, někdo kyselí víc a někdo méně. A to platí i o soli a cukru. Jen u toho cukru jsem schválně dala množství, aby ho tam nezkušená hospodyňka nedala moc, a neudělala polévku příliš sladkou. Co se týká rajčatového protlaku - použila jsem rajčatové pyré od Otmy - 190 g a když myslíš, tak já to do receptu připíšu, aby se i nezkušená kuchařinka věděla, co je větší protlak. :-8 Děkuji za komentář. :-K

Čerstvé zelí + čerstvá červená řepa X kysané zelí + sterilovaná červená řepa. ( viz suroviny)
To jsou dvě naprosto rozdílné chutě....a dva rozdílné recepty....
"Větší rajčatový protlak" ? to je kolik g? Kolik vývaru? 10 g cukru? Proč zrovna 10 g bez udání množství octa?
Zkušená kuchařka "taktrochuboršč" uvaří i bez receptu a nezkušená se v tomhle receptu ztratí ....

:yes::yes::yes:Vynikající, zítra ho podle receptu máme na talíři, moc za něj děkuji.:-K:-K:-K

Suroviny:
cibule, olej, maso kuřecí, zelí bílé, brambory, zelenina kořenová, protlak rajčatový, kmín drcený, pepř celý, bobkový list, koření hřebíček, řepa červená, hrášek sterilovaný, cukr, česnek, klobása, ocet, smetana kysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu