Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: nejméně 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 248 kJ /
1 493 kcal
Bílkoviny101,29 g
Tuky73,10 g
Vláknina19,69 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,27 g
Sacharidy99,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a vaříme. Krok 2: Asi po 10-15 minutách přidáme kostičky brambor, pokrájenou zeleninu, rajčatový protlak a vše vaříme doměkka. Do téměř hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, pokrájenou uzeninu, prolisovaný česnek a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a podle chuti přisolíme, přikyselíme či přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talíři. Krok 3: Polévka je velice hustá díky množství zeleniny, a je moc chutná. Jen si nezapomeňte přidat na talíři zakysanou smetanu, jako se to povedlo mně! :)

Zveřejněno 25. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyE1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyE1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jaromira18: Moc veliký dík za tu fotku, je skvělá :yes::yes:<3 a jestli dovolíš, použiju jí jako hlavní. Už i proto, že má všechny "náležitosti", hlavně včetně kopečku zakysanky! ;-):-8:-K Ještě jednou moc a moc děkuji za foto!:-K:-K:-K

Jaromira18: "přesně podle receptu" mohu se zeptat jaké zelí? kysané? čerstvé?

Dobré bude určitě oboje- jen v tom receptu ani chuťově ani vůbec nechápu ten sterilovaný hrášek...

:yes::yes::yes: Boršč jsem uvařila přesně podle receptu, strašně jsme si pochutnali, všem doporučuji, nemá chybu. :-K:-K:-K Ještě jednou děkuji za recept.:-K:-K:-K

casino: Dík za komentář. :-) Jsem ráda, že jsem vás pobavila, ;-):-D to úsloví o lišce neznám, ale vím, že se říkávalo, že "Každý cikán chválí svojí kobylu", což vyjde nastejno! :-8 Samopochvala je u spousty receptů, kdyby jste to psal ke každému, tak by jste měl spoustu práce. A že jste si vybral na to sdělení můj recept, to mě potěšilo a pobavilo (opravdu)! ;-):-8:-D Doufám, že mojí odpověď přijmete také s humorem. Zdravím! :-K:-K:-K

"Polévka..., ... je moc chutná."
Nic proti rcp :-K
Vždy mě ale pobaví, když autor chválí vlastní výtvor, byť by byl nastotisíckrát výborný ;-)
Kdo asi by vařil cosi co nestojí za psí štěk? :-O
No, každá liška chválí svůj ocas, že :-8

Jaromíra18: Moc děkuji za takovou pochvalu, a jestli vyzkoušíš bude to pro mne pocta! :-8:-K (Ale dobrá byla! ;-):-D) Dík za krásný komentář! :-K:-K:-K

Eja59: Tu polévku klidně uvařím jak z čerstvého, tak i zakysaného zelí (totéž platí i o řepě), podle toho, co je po ruce, a ano, bude mít pokaždé trochu jinou chuť. Ale pořád to bude zeleninovomasový boršč. ;-) Octu si každý musí dát podle chuti, někdo kyselí víc a někdo méně. A to platí i o soli a cukru. Jen u toho cukru jsem schválně dala množství, aby ho tam nezkušená hospodyňka nedala moc, a neudělala polévku příliš sladkou. Co se týká rajčatového protlaku - použila jsem rajčatové pyré od Otmy - 190 g a když myslíš, tak já to do receptu připíšu, aby se i nezkušená kuchařinka věděla, co je větší protlak. :-8 Děkuji za komentář. :-K

Čerstvé zelí + čerstvá červená řepa X kysané zelí + sterilovaná červená řepa. ( viz suroviny)
To jsou dvě naprosto rozdílné chutě....a dva rozdílné recepty....
"Větší rajčatový protlak" ? to je kolik g? Kolik vývaru? 10 g cukru? Proč zrovna 10 g bez udání množství octa?
Zkušená kuchařka "taktrochuboršč" uvaří i bez receptu a nezkušená se v tomhle receptu ztratí ....

:yes::yes::yes:Vynikající, zítra ho podle receptu máme na talíři, moc za něj děkuji.:-K:-K:-K

Suroviny:
cibule, olej, maso kuřecí, zelí bílé, brambory, zelenina kořenová, protlak rajčatový, kmín drcený, pepř celý, bobkový list, koření hřebíček, řepa červená, hrášek sterilovaný, cukr, česnek, klobása, ocet, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu