Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caprese koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie712 kJ /
170 kcal
Bílkoviny4,37 g
Tuky6,16 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy21,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát. Krok 2: Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky. Krok 3: Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.

Zveřejněno 26. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKPJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKPJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Elivet: Děkuji:-K:-K

Opravdu moc dobré, jednoduché a rychle připravené, všichni jsme si pochutnali :-) Moc děkuji za inspiraci :-) :-K

Nepir: Samozřejmě po upečení, vždyť ji tam mám na fotce.

A čerstvou bazalku předpokládám na konec po upečení. Nebo ta se tam nedává? :-D

mika59:
No, není na světě recept ten, aby se zalíbil lidem všem, že :-K

Miládko, tento koláč jsem dělala před měsícem, je vynikající, všem moc chutnal.:-Q Nejde přidat bod, jinak už by tam byl.

Ani mi se nepodařilo přidat:yes:a naskočilo,že už se mi recept nelíbí:-(
Miladko,líbí a mě by v podání s listovým těstem také chutnal:-8:-K

casino: Tak jsem se zeptala polovičky, jestli kynutý spodek ,nebo listové těsto? Oodpověď: víš že pizzu nejím, nechutná mi, ale když to uděláš na listovém, jako vždycky, tak to mi chutná. ;-)

mika59: Tak to by byla opravdu škoda, protože koláč je nejen MOC DOBRÝ :yes:, ale taky RYCHLE PŘIPRAVENÝ :yes:, kromě toho na Vašich fotečkách BÁJEČNĚ VYPADÁ :yes:. Nechme casina, ať si raději udělá pizzu Kopretinu, vždyť ho nikdo nenutí, aby dával rajčata na listové těsto, i když to domácí umí udělat skvěle. My si zase uděláme tuhle dobrotu a jestli bude těsto listovat méně či více, může být casinovi úplně fuk! :-D

mika59: je to chyba v programu ne receptu :) nejde zadny palec pridat

To kdybych věděla, že recept vyvolá takovou smršť ,tak ho tady ani nedám..:-O. Je už tady jeden recept na sladko s tvarohem a všem se líbí, má vyzkoušené ohlasy a je dobrý. A navíc se vytratily všechny palce :-O :-D:-D asi už toho bylo dost :-D:-D

Dajda: Fakt je vyborne!;-)

casino: Nevim,ale krome spaget s omackou, basti po rade vse !:-Q;-(:-? A me obvinuje, kdyz krituzuju vlastni tvorbu, ze jsem rozmazlena.:-O

Frantiska: Já poslední dobou dělám dost často domácí listové těsto a hádejte, podle jakého receptu - casinova! Hahahaha :-Q

Frantiska:
Mám pochopení akorát pro Tarte Tatin :yes::-):-D
Máte ale recht s tím, že pokud to někomu nevadí;-(
...a nesouhlasím s poslední větou vašeho posledního komentáře8-( Zkuste změnit výrobce ;-)
Eja57:
Tenká vrstva?
No, račte popatřit na fotečku ;-)

casino: že jste si zase neco prečetl :) ja jsem ted prosla asi 30 receptu na francouzských strankach na slane kolače a krome krehkeho testa pouzivaji i normalne listove. A kdyz nekomu chutna listove a nevadi mu ze mu nelistuje, tak o co jde? Stejne kupovane testo skoro nevytváří listování.

Eja57: Já znám tento recept jako francouzskou specialitu z Provence. ;-)

casino: ctěné Casino:-// tohle NENÍ pizza a nemá být - tohle je slaný koláč inspirovaný chutí Caprese - a mám vyzkoušeno, že masité rajče a mozzarella na listovém těstě nic špatného nedělají, je to jen tenká vrstva ....

Veronika.Hrozna:
Nerad bych se dotkl vašich chuťových vjemů a vzpomínek, ale předpokládám, že ten jehož občas zmiňujete v komentech je poznamenán kuchyní paní matky, leč přesto to risknu. :-) Dotažte se ho prosím, čemu by dal přednost:
1. koláči s tady uvedenou náplní na listovém těstě
2. stejné náplni na kynutém těstě (tedy cosi à la pizza Margherita)

No, úmyslně se vyhýbám eufemismu "srazek", ale chutě jsou různé, že :-8

;-(;-( hezký recept s hezkou fotkou...:yes:

casino: Moje tchyne, to delala stejne a opravdu to bylo vyborne. ;-)

casino: 8-(

:-K
Dajda: "... že výsledný produkt je navýsost poživatelný..."
Jj, můžete mít pravdu...:-)
Poživatelnost jest relativní...
No, např. pro poslance Eduarda Kremličku blahé paměti byl, poživatelný i dospělec potemník... :-8

casino: Milé casino, jako zkušenému kuchaři Vám snad nemusím připomínat, že šedá je teorie a zelený strom života, tudíž, že je nejlépe vyzkoušet tuto konkrétní variantu náplně listového těsta a pak teprve hodnotit. Patrně byste dospělo k názoru, že těsto možná všude nevyběhne, ale že výsledný produkt je navýsost poživatelný:-! :-O Takže si dovolím být v tomto případě Vámi nepoučitelná a budu si péci tenhle koláč dál tak, jak jsem ho dělala doposud! Howgh!

1. Píši snad u tohoto rcp (či jinde na TOP), že mi vadí "cokoli "mokrého" NA plát listového těsta? :-O
2. Patrně (skoro) každý ví, proč asi se těsto zove listové :-8
3. Pokud se syrové LISTOVÉ těsto zatíží takovým množstvím náplně jak je zřejmé z obrázku, tak vyběhne a LISTUJE pouze tam kde náplň na těstě není (což je z fotečky také zřejmé ;-)

Eja57: jednohubky
A děláte šneky, paštičky nebo něco jiného? :-)

Presne to ma napadlo, čo pred chvíľou napísala Dajda. Vždy robím slané koláče takto a nikdy nie sú rozblemcané.;-)

Dajda: :yes::yes:

mika59: Je, ale to bychom museli péct jenom holé těsto a obkládat ho až poté, co se upeče. Ale já to raději risknu a dám ta "mokrá" rajčata na těsto nebo v mém případě na sýr, protože je to moc dobré! ;-)

Eja57: A co jablka a tvaroh, to není vlhké?

Eja57: Spíš si myslí, že jsou rajčata "mokrá". :-D

Suroviny:
těsto listové, rajče, sýr mozzarella, smetana zakysaná, pasta rajčatová, sýr strouhaný, česnek sušený, bazalka čerstvá, koření oregáno sušené, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu