Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caprese koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie712 kJ /
170 kcal
Bílkoviny4,37 g
Tuky6,16 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy21,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát. Krok 2: Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky. Krok 3: Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.

Zveřejněno 26. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKPJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKPJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Elivet: Děkuji:-K:-K

Opravdu moc dobré, jednoduché a rychle připravené, všichni jsme si pochutnali :-) Moc děkuji za inspiraci :-) :-K

Nepir: Samozřejmě po upečení, vždyť ji tam mám na fotce.

A čerstvou bazalku předpokládám na konec po upečení. Nebo ta se tam nedává? :-D

mika59:
No, není na světě recept ten, aby se zalíbil lidem všem, že :-K

Miládko, tento koláč jsem dělala před měsícem, je vynikající, všem moc chutnal.:-Q Nejde přidat bod, jinak už by tam byl.

Ani mi se nepodařilo přidat:yes:a naskočilo,že už se mi recept nelíbí:-(
Miladko,líbí a mě by v podání s listovým těstem také chutnal:-8:-K

casino: Tak jsem se zeptala polovičky, jestli kynutý spodek ,nebo listové těsto? Oodpověď: víš že pizzu nejím, nechutná mi, ale když to uděláš na listovém, jako vždycky, tak to mi chutná. ;-)

mika59: Tak to by byla opravdu škoda, protože koláč je nejen MOC DOBRÝ :yes:, ale taky RYCHLE PŘIPRAVENÝ :yes:, kromě toho na Vašich fotečkách BÁJEČNĚ VYPADÁ :yes:. Nechme casina, ať si raději udělá pizzu Kopretinu, vždyť ho nikdo nenutí, aby dával rajčata na listové těsto, i když to domácí umí udělat skvěle. My si zase uděláme tuhle dobrotu a jestli bude těsto listovat méně či více, může být casinovi úplně fuk! :-D

mika59: je to chyba v programu ne receptu :) nejde zadny palec pridat

To kdybych věděla, že recept vyvolá takovou smršť ,tak ho tady ani nedám..:-O. Je už tady jeden recept na sladko s tvarohem a všem se líbí, má vyzkoušené ohlasy a je dobrý. A navíc se vytratily všechny palce :-O :-D:-D asi už toho bylo dost :-D:-D

Dajda: Fakt je vyborne!;-)

casino: Nevim,ale krome spaget s omackou, basti po rade vse !:-Q;-(:-? A me obvinuje, kdyz krituzuju vlastni tvorbu, ze jsem rozmazlena.:-O

Frantiska: Já poslední dobou dělám dost často domácí listové těsto a hádejte, podle jakého receptu - casinova! Hahahaha :-Q

Frantiska:
Mám pochopení akorát pro Tarte Tatin :yes::-):-D
Máte ale recht s tím, že pokud to někomu nevadí;-(
...a nesouhlasím s poslední větou vašeho posledního komentáře8-( Zkuste změnit výrobce ;-)
Eja57:
Tenká vrstva?
No, račte popatřit na fotečku ;-)

casino: že jste si zase neco prečetl :) ja jsem ted prosla asi 30 receptu na francouzských strankach na slane kolače a krome krehkeho testa pouzivaji i normalne listove. A kdyz nekomu chutna listove a nevadi mu ze mu nelistuje, tak o co jde? Stejne kupovane testo skoro nevytváří listování.

Eja57: Já znám tento recept jako francouzskou specialitu z Provence. ;-)

casino: ctěné Casino:-// tohle NENÍ pizza a nemá být - tohle je slaný koláč inspirovaný chutí Caprese - a mám vyzkoušeno, že masité rajče a mozzarella na listovém těstě nic špatného nedělají, je to jen tenká vrstva ....

Veronika.Hrozna:
Nerad bych se dotkl vašich chuťových vjemů a vzpomínek, ale předpokládám, že ten jehož občas zmiňujete v komentech je poznamenán kuchyní paní matky, leč přesto to risknu. :-) Dotažte se ho prosím, čemu by dal přednost:
1. koláči s tady uvedenou náplní na listovém těstě
2. stejné náplni na kynutém těstě (tedy cosi à la pizza Margherita)

No, úmyslně se vyhýbám eufemismu "srazek", ale chutě jsou různé, že :-8

;-(;-( hezký recept s hezkou fotkou...:yes:

casino: Moje tchyne, to delala stejne a opravdu to bylo vyborne. ;-)

casino: 8-(

:-K
Dajda: "... že výsledný produkt je navýsost poživatelný..."
Jj, můžete mít pravdu...:-)
Poživatelnost jest relativní...
No, např. pro poslance Eduarda Kremličku blahé paměti byl, poživatelný i dospělec potemník... :-8

casino: Milé casino, jako zkušenému kuchaři Vám snad nemusím připomínat, že šedá je teorie a zelený strom života, tudíž, že je nejlépe vyzkoušet tuto konkrétní variantu náplně listového těsta a pak teprve hodnotit. Patrně byste dospělo k názoru, že těsto možná všude nevyběhne, ale že výsledný produkt je navýsost poživatelný:-! :-O Takže si dovolím být v tomto případě Vámi nepoučitelná a budu si péci tenhle koláč dál tak, jak jsem ho dělala doposud! Howgh!

1. Píši snad u tohoto rcp (či jinde na TOP), že mi vadí "cokoli "mokrého" NA plát listového těsta? :-O
2. Patrně (skoro) každý ví, proč asi se těsto zove listové :-8
3. Pokud se syrové LISTOVÉ těsto zatíží takovým množstvím náplně jak je zřejmé z obrázku, tak vyběhne a LISTUJE pouze tam kde náplň na těstě není (což je z fotečky také zřejmé ;-)

Eja57: jednohubky
A děláte šneky, paštičky nebo něco jiného? :-)

Presne to ma napadlo, čo pred chvíľou napísala Dajda. Vždy robím slané koláče takto a nikdy nie sú rozblemcané.;-)

Dajda: :yes::yes:

mika59: Je, ale to bychom museli péct jenom holé těsto a obkládat ho až poté, co se upeče. Ale já to raději risknu a dám ta "mokrá" rajčata na těsto nebo v mém případě na sýr, protože je to moc dobré! ;-)

Eja57: A co jablka a tvaroh, to není vlhké?

Eja57: Spíš si myslí, že jsou rajčata "mokrá". :-D

Dajda: to Casino přehlédlo žes to ničím nemazala a dala sýr;-)

Je to moc dobré, já dělám stejně ale jako jednoudohubky...

Eja57: :-D:-D:-D:-D
A rajčatová pasta s kysanou smetanou snad není mokrá? :-O

Dajda: protože cokoli "mokrého" NA plát listového těsta funguje na Casino jako rudý hadr na bejka:-D

casino: A proč bych nepoužila:-? Už se mě na to ptáte přinejmenším podruhé:-!

"Těsto propícháme vidličkou..."
A proč? :-8

Dajda:
A opravdu jste použila listové těsto? :-O

MiskaM:
No jo no, vypadá :-D

Dělala jsem ho před několika dny. Je opravdu skvělý, :yes: jen si je třeba dát pozor na rajčata, aby nepustila hodně vody. Já těsto ničím nepotírám, jen ho pokryju nakrájeným sýrem (pokud mi nestačí mozzarella, přidám plátky sýra brie, případně hermelínu nebo camembertu). Sýr pokladu půlkami malých tvrdších rajčátek řeznou stranou nahoru. Při pečení se zaboří so rozteklého sýra.

Vypadá skvěle <3

Suroviny:
těsto listové, rajče, sýr mozzarella, smetana zakysaná, pasta rajčatová, sýr strouhaný, česnek sušený, bazalka čerstvá, koření oregáno sušené, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu