Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové rizoto s mrkví a hráškem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 557 kJ /
2 045 kcal
Bílkoviny42,11 g
Tuky82,96 g
Vláknina8,62 g
Cholesterol 158 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy255,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme česnek a přisypeme nepranou rýži. Orestujeme ji, aby se zrnka hezky obalila, a podlijeme vínem. Necháme víno odpařit a postupně podléváme vývarem. Krok 2: Očištěnou mrkev nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k rýži. Podléváme vývarem a promícháváme až do změknutí rýže. Podle potřeby osolíme, opepříme a vmícháme propláchnutý a okapaný mražený hrášek. Krok 3: Očištěné houby nakrájené na plátky orestujeme zvlášť a vložíme do rýže. Přidáme máslo, nastrouhanou část parmazánu a lehce promícháme. Necháme 5 minut stát.
Podáváme posypané zvyškem parmazánu a pokapané lanýžovým olejem.

Zveřejněno 26. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3wB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3wB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, houby čerstvé, mrkev, hrášek mražený, víno bílé, vývar masový, olej olivový, cibule šalotka, máslo, parmazán, česnek, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu