Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso se žampiony a paprikou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 322 kJ /
794 kcal
Bílkoviny107,05 g
Tuky27,05 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 292 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy24,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso (měla jsem prsíčka) nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a okořeníme pepřem, mletým kmínem a sušeným česnekem. Pokapeme olejem, promícháme a dáme na chvíli odpočinout (na tu chvíli nedáváme do lednice). Mezitím očistíme žampiony (nepereme je!) a pokrájíme je na plátky. Krok 2: Na pánev kápneme lžičku oleje, přidáme maso a opékáme ho asi 5-8 minut, až všude zbělá. Přidáme žampiony, přisolíme je, aby pustily vodu, přidáme houbový prášek na zvýraznění houbové chuti, v případě potřeby na pánev přidáme trochu vody (max. tak půl deci) a dusíme pod pokličkou několik minut. Přilijeme smetanu a svaříme vše na malém plameni, až smetana zhoustne. Teď ke konci (ještě během vaření) přidáme na proužky pokrájenou papriku. Krok 3: Podle potřeby dochutíme a podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky a se zeleninovou oblohou. Hodily by se i těstoviny, noky i rýže.
Kdo může, ať udělá z čerstvých lesních hub. Ze sušených by to šlo taky, ale houby by se musely samozřejmě namočit na delší dobu, případně povařit a vydusit vodu, ale to se musí hlídat před připálením.

Zveřejněno 26. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso se žampiony a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3AN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso se žampiony a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3AN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Jaromira18: Děkuji za moc hezký komentář! :-8:-K Je to opravdu moc dobré, a myslím, že ten houbový bujon tomu určitě neublíží. Já jsem sice proti koupeným bujonům zaujatá, ale houbový doma mám taky, ony žampiony moc houbově nevoní a já z nich hodně vařím. No houbový prášek už dobírám. Dost dobrou houbovou chuť má kupovaná směs mražených hub, ale to jsou různé "čínské" houby, jako shii take, ale i nějaké další, jejichž názvy si nepamatuji. A to tady pro Topky nechci používat, protože je má asi málokdo po ruce. Ale s těmi žampiony to bylo vážně moc dobré, budu ráda, když zkusíš. Kdo má čerstvé lesní houbičky, tak to bude mít ještě voňavější. ;-):-8:-K

:yes::yes: Moc hezké a dobré, děkuji ti za recept, ale houbový prášek nemám, tak dám houbový bujon, snad to nezkazím.:-K:-K

Suroviny:
maso kuřecí, sůl, kmín mletý, maso, žampióny, smetana, prášek houbový, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu