Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinovaná růžičková kapusta

Hodnocení receptu je 4,0 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 662 kJ /
1 592 kcal
Bílkoviny54,02 g
Tuky101,99 g
Vláknina36,56 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 2,72 g
Sůl6,50 g
Sacharidy97,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ružičky kelu očistíme a každú prepichneme ihlou na špízy. Potom ich dáme do hrnca, podlejeme 2 lyžicami vody, osolíme a zakryté 5 minút podusíme. Krok 2: Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a krátko osmažíme. Krok 3: Vložíme ružičkový kel a ešte za stáleho miešania cca 3 min podusíme. Krok 4: Kel vložíme do pekáčika. Krok 5: Navrch poukladáme na polovice narezané paradajky. Krok 6: Posypeme strúhaným syrom. Krok 7: Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C, kým sa syr nezapečie dozlata.

Zveřejněno 30. 9. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy: 2000 najlepších receptov z našej a zahraničnej kuchyne. Mierne som si ho upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaná růžičková kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxEz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaná růžičková kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxEz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, rajče, cibule, slanina uzená, sýr tvrdý, sůl

Přidat fotografie receptu