Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 726 kJ / 3 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,73 g |
Tuky | 22,58 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na vdolečky pochází z kuchařky Kluci v akci 2, ale povidla a zdobení tvarohem jsou podle mého gusta (kluci dávali kysanou smetanu, ale tvaroh mi připadá výraznější).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2020 14:55
Eja57: Je to fakt dobrota. Vdolkům z obyčejného, takového " jalového" těsta se říká bálešky a ty právě mažeme švestkovými povidly a dřív jsme je sypali strouhaným tvarohem všechny, dnes už půlku dělám s měkkým, protože mi to tak víc chutná A ta smetana se může přidat také!!
magdalenka: vařený brambor dávám často, déle udrží pečivu vláčnost a vlhkost.
magdalenka: vařený brambor dávám často, déle udrží pečivu vláčnost a vlhkost.
6. 10. 2020 14:23
Tiež nepoznám...s chuťou by som ochutnala. Len mám dotaz - v surovinách zrejme ide o zemiaky varené?
6. 10. 2020 13:15
hospodyne: no to musí být dobrota neznám, ale už se vidím, jak na ten rozkrojený vdolek dávám ty dobroty a cpu se...och....
6. 10. 2020 13:04
U nás jim říkáme " sypané, kropené" , kropené proto, že je kropíme zakysanou smetanou, sypané už nejsou, protože na rozdíl od dob mého dětství nesypeme strouhaným tvarohem, ale normálním. A potíráme je zásadně hruškovými povidly s kořením- hřebíček, badyán, skořice. Vdolek rozkrojíme, na to povidla, pak tvaroh a na závěr zakysanka. Podotýkám, že u nás se jedná o moučník téměř slavnostní, protože hruškových povidel není nikdy dost. Ale vynikající jsou i s povidly jablečnými. Jak píše autorka, tvaroh je tam důležitý., smetana je už na vysoký stupeň. Doporučuji, je to skvostné jídlo
6. 10. 2020 11:46
Eja57: Říkala jsem naservírovat na talíře a misky! V každém případě si myslím, že teď je na přípravu této dobroty příhodná doba - brambory se sklízejí, jablíčka padají a je potřeba je zlikvidovat ...........
6. 10. 2020 11:40
jo plech a mísy se vším na stůl a dělejte si to po svém - u nás doma vždycky tento způsob servírování "urvi si co můžeš" fungoval
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 1 hodinou
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 2 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 5 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 5 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak odlepit vejce, které se přichytilo ke kartonu. Jednoduchá technika zabrání jeho prasknutí
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, mléko, vejce, droždí, cukr krupice, sůl, máslo, jablko, citron, med, rum, tvaroh, jogurt bílý, cukr vanilkový
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
6 názorů