Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bagety / bulky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 030 kJ /
3 353 kcal
Bílkoviny95,50 g
Tuky70,25 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 3,42 g
Sůl8,50 g
Sacharidy574,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby od pekárny nalijte mléko, olej a přisypte zatím jen 600 g hladké mouky. K mouce přidejte droždí, které zasypte cukrem a do rohu nádoby přisypte sůl. Nádobu vložte do pekárny, navolte program Těsto a nechte pekárnu pracovat. Krok 2: V misce máme ještě 100 g mouky a podle potřeby ji budu přidávat do pekárny. Množství mouky je individuální, záleží na tom, jak vám bude mouka sát. Já jsem nakonec přidala celých 100 g mouky, celkem jsem tedy použila 700 g hladké mouky. Krok 3: Vykynuté těsto si přendejte na pracovní plochu a ještě ho krátce propracujte. Těsto si rozdělte na 10 dílků a z každého dílku vytvarujte bochánek, který nechte ještě 10 minut odpočinout. Krok 4: Vykynutý bochánek rozválejte, srolujte do ruličky a plochými dlaněmi vytvarujte bagetu. Nakonec prsty vytvořte šev. Bagetu si přendejte na plech s pečícím papírem švem dolů. Já jsem takto připravila 5 baget a 5 bulek, které na plechu nechám odpočívat. Krok 5: Mezitím si v hrnci zahřejte vodu do které přisypte cukr. Voda musí být horká, ale nesmí se vařit. Krok 6: Do vody vložte po jednom bagetu, spařte ji na 10-15 vteřin a poté ji vraťte na plech. Stejně tak to udělejte s bulkami. Krok 7: Bagety ostrým nožem několikrát nařízněte. Bulky jsem nařízla jen jednou. Nakonec je pomoučněte a nechte je ještě 20 minut kynout. Krok 8: Předehřejte si troubu na 200°C a bagety pečte 20-25 minut. Krok 9: Zadělání těsta v robotu nebo ručně:
Mouku do mísy, důlek, do něj droždí, zasypat lžičkou cukru (droždí), zalít trochou vlažného mléka a cca 20 minut nechat na teplém místě vzejít kvásek. Ke kvásku potom přidat zbylé ingredience. Jen tedy sůl nedávejte přímo do kvásku, ale někam ke stěně mísy. Zadělejte těsto.

Zveřejněno 7. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bagety / bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Jmo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bagety / bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Jmo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

No vypadají báječně! <3 I ten videorecept jsem skoukla. Jen se zeptám: to spáření ve vodě je po upečení udělá krupavymi? Nebo k čemu slouží? Děkuji za odpověď, fakt vyzkouším. . . ;-):yes:

Suroviny:
mouka hladká, mléko, olej slunečnicový, droždí, cukr, sůl, voda, cukr krupice

Přidat fotografie receptu