Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenyklová omáčka s houbovými knedlíčky a hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 792 kJ /
2 101 kcal
Bílkoviny57,46 g
Tuky140,28 g
Vláknina16,08 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 1,68 g
Sůl3,94 g
Sacharidy145,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fenykl, cibuli, bramboru a česnek očistíme. Z fenyklu odstraníme tvrdé výhony a střed a bulvy nakrájíme najemno, stejně nakrájíme i cibuli a bramboru. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpustíme máslo a fenykl i cibuli orestujeme. Podlijeme asi 100 ml vody, přidáme bramboru a necháme dusit. Po částech přiléváme vývar a dusíme do změknutí. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a rozmixujeme. Přivedeme znovu k varu, zalijeme smetanou, dle chuti dosolíme a odstavíme. Krok 2: Zároveň připravíme knedlíčky. Povaříme a scedíme drobně nakrájené houby. Lze použít mražené, předem povařené. Do misky nakrájíme na kostičky rohlíky, zvlhčíme je mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme mírně sůl, pepř, bylinky (petrželka, pažitka), houby a prohněteme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a lehce přimícháme ke směsi v misce. Podle potřeby zahustíme po částech strouhankou tak, aby šly dělat kuličky (12 kuliček o průměru 4,5- 5 cm). Ty vkládáme do vroucí, osolené vody a vaříme 8-10 minut. Krok 3: Knedlíčky podáváme spolu s plátky masa s omáčkou posypanou mandlemi. Chutná je i verze bez masa.

Zveřejněno 10. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklová omáčka s houbovými knedlíčky a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3ln

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklová omáčka s houbovými knedlíčky a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3ln

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

mika59: :-)dík za poučný komentář :-K hezký den

Eja57: :-) děkuji za komentáře (myslím, že i pravopis ovládám :-) ), fenykl také miluji syrový do salátů i tepelně upravený <3 Přeji hezký den :-K

mika59: jo:yes: nerada plevelím pod receptem, ale někdy mi to nedá...

Aaale - by mi chutnalo, výborný recept, i pro nejedlíky fenyklu doporučuji, v tepelné úpravě je jinde....

Eja57: Obě varianty jsou gramaticky správné. V českém jazyce se řadí brambor do rodu mužského a brambora do rodu ženského. Lze tedy používat obě varianty, ale je důležité správné skloňování. Brambora se skloňuje podle vzoru žena, kdežto brambor podle mužského vzoru hrad......:-). to né já ale Wiki..Jak je krásná čeština..;-)

By mi chutnalo:yes: :-K
Pobavila mne brambora...ale je to pravopisně správně, prostě TA brambora...jak se běžně používá množné číslo tj. brambory tak to nějak evokuje jednotné brambor...nene, je to holka, brambora....

Suroviny:
maso hovězí, fenykl, máslo, cibule, česnek, brambory, vývar, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, rohlík, houby, vejce, mléko, sůl, pepř, bylinky, máslo,

Přidat fotografie receptu