Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy podle doby vaření masa

podle doby vaření masa

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 060 kJ /
731 kcal
Bílkoviny23,62 g
Tuky59,33 g
Vláknina4,91 g
Cholesterol 553 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,44 g
Sacharidy23,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku, polovinu celeru, z připravených kapustových listů vyřízneme tvrdý střed (tlustou žilku) , kterou přidáme do hrnce, překrojené stroužky česneku a v sítku na koření koření.
Ostatní připravená zelenina přijde až do masozeleninového vývaru , předem osmahnutá (orestovaná) viz další postup. Krok 2: Z libečku otrháme lístky a všechny tři bylinky nasekáme nadrobno. Promícháme.
Zatímco se vše vaří, připravíme ostatní. Do misky rozklepneme vejce, přidáme nastrouhané sýry, mouku, slaninu, přisolíme Aromatem a vmícháme polovinu nasekaných bylinek. Vytvoříme pevnou hmotu, ze které tvoříme malé knedlíčky, pokládáme zatím na tác. Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky, kapustu na proužky, dát stranou. Pokud je už vařený morek, vyndáme ho, nasekáme a dáme na pánev s malým kouskem másla. Na něm lehce osmahneme nakrájenou zeleninu, mimo kapusty. Krok 4: Z polévky vyndáme všechno na velký talíř a do vařícího vývaru dáme osmahlou zeleninu a kapustu, jakmile začne vřít, přidáme knedlíčky a velmi zlehka zamícháme nebo počkáme, až nastane var a pak promícháme. Po 5-8 minutách vypneme. Po chvilce vmícháme druhou polovinu bylinek. Můžeme přidat kousek másla pro zjemnění.

Zveřejněno 11. 10. 2020

Poznámka autorky janky3

Zbylou vyvařenou zeleninu přeberu, pórek obyčejně sním, tvrdé části vyříznuté z kapustových listů dám sousedčiným slepicím a zbytek rozmixuji a vmíchám třeba do bramborové kaše či směsi na špagety. Pro naředění polévky můžeme přidat vařící vodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3OB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3OB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Frantiska: :-K

recept se mi moc libi, vyzkousim bez bujonu a mam vyzkousene, ze na mne je tam moc pepre, tak uberu :) ale zbytek dodrzim. Jeste sezenu doporučovane syry .) Ja mam moc rada do vyvaru pridat kousek zelí jen tak na vyvaření. S kapustou to bude zajimava zmena.

Eja57: Začátek pórku je ten u kořínků, odkud odkrajujeme nejdříve, tedy ta bílá část. Tedy tak to vnímám, já, ale vám všem jsem nasadila brouka do hlavy, to mě mrzí. Tak to opravím na pochopitelnější verzi. Snažila jsem se psát pro úplné začátečníky. Tak to jdu hned upravit.

Začátek pórku je ten u kořínků, odkud odkrajujeme nejdříve, tedy ta bílá část. Tedy tak to vnímám, já, ale vám všem jsem nasadila brouka do hlavy, to mě mrzí. Tak to opravím na pochopitelnější verzi. Snažila jsem se psát pro úplné začátečníky. Tak to jdu hned upravit.

Ajta...no, k receptu je to jen okrajově...aaale logicky - konec pórku je to co vyroste nakonec, tedy ta zelená část?....ale pak zadní část pórku je ta s fousama co je v zemi tedy bílá?....:-D
Jdu na wiki kouknout na pórek:-D...hm, nic se tam o konci ani zadní části nepíše...ani nikde jinde...

Eja57: ehm zadní díl porku je ta zelena část :) az na ten porek jsi to pochopila dobre, osmahne se ta bílá část. No a ruzicky kvetaku a brokolice si nechas na osmahnuti a vlozeni do polevky a kostal dás vyvarit.

casino: hehe, podle mne konec pórku je kde má fousy:-D

M.D.R. by to asi nenapsala líp... :yes:
No, snad jen: na rozdíl od žížaly (zizala: snad promine;-) u pórku by se dalo určit jednoznačně, kde má "konec", resp "zadní díl", že?:-K

Janky, já jsem z toho janek;-)
Jestli tomu rozumím - tak do vývaru dáme půlku toho kousku celeru, jednu mrkev ze dvou, košťály z kapusty, květáku, kousek bílé části pórku....no a pak do pánvičky najemno druhou půlku celeru, druhou mrkev, růžičky květáku ev. brokolice, zbytek pórku...no a listy kapusty pak jak dále píšeš
Je to tak?

Suroviny:
maso na polévku, petrželka kořenová, mrkev, pórek, kapusta, celer, květák, česnek, libeček, petrželka, pažitka, bujón hovězí, pepř, koření nové koření, vejce, sýr grana padano, mouka celozrnná žitná, mouka polohrubá, slanina, vegeta, máslo

Přidat fotografie receptu