Dršťková polévka hlívová
Dršťková polévka je všeobecně ve velké oblibě. Mnohé však odrazuje náročná příprava a nelibá vůně při vaření hovězích drštěk. Proto vám nabízíme alternativu v podobě této voňavé a chutné polévky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 303 kJ / 1 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,56 g |
Tuky | 84,92 g |
Vláknina | 29,17 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu pokrájíme a osolíme, rozehřejeme část másla a na něm hlívu restujeme. Pak ji podlijeme, pokud máme vývar, použijeme jej. Povaříme do změknutí.
Krok 2: Připravíme ze zbytku másla a hladké mouky jíšku, pak přidáme směs paprik a osmažíme. Pozor na připálení, aby polévka nezhořkla.
Krok 3: Jíšku postupně zalijeme vývarem s hlívou tak, aby se vše spojilo.
Krok 4: Přidáme utřený česnek a majoránku. Necháme povařit. Před podáváním dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťková polévka hlívová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R320
Moje poznámka
Dršťková polévka hlívová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R320
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 5 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 17 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 3 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 3 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 7 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 7 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 8 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 8 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 12 hodinami
Suroviny:
hlíva ústřičná,
máslo,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená uzená,
paprika sušená sladká,
česnek,
mouka hladká,
sůl,
majoránka,
petrželka
Komentáře (1)