Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamský bůček Bún Chá

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 398 kJ /
573 kcal
Bílkoviny3,68 g
Tuky15,24 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 2,39 g
Sůl5,10 g
Sacharidy104,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček vyndáme nejméně na půl hodiny do mrazáku a po vyjmutí ho ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do marinády, důkladně promícháme a v uzavřené misce dáme nejméně na hodinu do chladu. Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení (i strany) a klademe řady bůčku, na kterém není cibule. Zbylou marinádu můžeme použít k potření plátků. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme/ grilujeme, až zkaramelizuje a bude křupavý. Krok 3: Než se bůček upeče, připravíme rýžové nudle dle návodu na obalu a omáčku k podávání.
Na omáčku – Nuóc Chám v misce smícháme ocet, cukr, horkou vodu a postupně přidáváme rybí omáčku. Mícháme a ochutnáváme, až do chuti kterou chceme mít. Přidáme česnek, mrkev a kdo má rád, i chilli papričku. Krok 4: Do misky vložíme nudle, poklademe plátky bůčku a buď podáváme omáčku zvlášť k namáčení soust nebo nalijeme přímo na porce. Můžeme ozdobit lístky koriandru.

Zveřejněno 12. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamský bůček Bún Chá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KzP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamský bůček Bún Chá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KzP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

sunny.sofi: :-) děkuji za komentář, je dobře, když si každý udělá jak jemu to chutná - o tom vaření je :-) já to dělám v troubě a také u nás je velmi oblíbené :-K Hezký zbytek víkendu a hodně zdraví všem

S pár maličkými obměnami (méně rybí - víc sladké sojově, místo grilu - pánev, příloha - rýže) vyzkoušeno, skvělé:yes: Jedna z nejlepších asijských variant pokrmu.

Suroviny:
bůček, omáčka rybí, omáčka sojová, ocet rýžový, olej arašídový, česnek, cukr hnědý, pepř mletý, cibule, ocet rýžový, cukr, voda, omáčka rybí, česnek, mrkev, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu