Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný zeleninový krém s rajčaty

Rajčata, ke kterým skvěle ladí bazalka, nejvíce ovlivní výslednou podobu skvělé letní zeleninové polévky. Krémová konzistence pak vyloženě vybízí k závěrečnému dochucení kozím sýrem a křupavými krutonky, připravenými na olivovém oleji.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 684 kJ /
403 kcal
Bílkoviny11,40 g
Tuky16,21 g
Vláknina7,49 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy49,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu, cukr a zprudka zarestujeme. Podlijeme vývarem. Krok 2: Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a zbavíme slupky. Pokrájíme je a společně s bazalkou dáme do polévky. Trochu bazalky odloží na dokončení. Krok 3: Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme a když je zelenina měkká, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Krok 4: Podáváme s křupavými krutony, bazalkou rozšlehanou s mlékem, na závěr posypeme kozím sýrem a zakápneme olivovým olejem.

TIP: Recepty na zeleninové polévky

Zveřejněno 17. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný zeleninový krém s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Onq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný zeleninový krém s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Onq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Mám ráda krémové polévky a tento recept je podle složení surovin moc fajn:-8:-K

Suroviny:
máslo, pórek, mrkev, brambory, bobkový list, vývar hovězí, rajče, cukr krupice, sůl, pepř mletý, tymián, bazalka čerstvá, krutony, mléko, sýr kozí, olej olivový

Přidat fotografie receptu