Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí vývar z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 540 min Doba tepelné úpravy: 540 min

540 min (540 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie460 kJ /
110 kcal
Bílkoviny3,17 g
Tuky2,02 g
Vláknina9,57 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy17,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut. Maso (kosti) se budou malinko přichytávat, ale nevěnujte tomu pozornost. Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu a necháme ji vcelku. Také odblaníme játra a ledvinky, vše dáme do pomalého hrnce včetně koření a přidáme opečené části králíka. Krok 3: Do zapékací nádoby po mase přidáme trochu vody. Z okrajů a dna seškrábneme přípečky a toto přilijeme do pomalého hrnce. Přidáme litr vody, osolíme a pokud máme, přidáme i libeček. Krok 4: Hrnec přiklopíme poklicí a necháme pracovat na program Low 9 hodin. Poté vše přes cedník přecedíme, maso obereme a včetně ledvinek, jater a zeleniny nakrájíme a přidáme do vývaru. Krok 5: Vývar podle potřeby dochutíme a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 18. 10. 2020

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud budete mít králíka i s hlavou, tak tu dejte také do trouby na opečení.

Chtěla jsem vyzkoušet rozdíl mezi vývarem z PH a vývarem z papiňáku. Do PH mohu dát všechno najednou a zelenina se nerozvaří, je hezky na skus. Papiňák musím za 30 minut ochladit, ze začátku přidanou zeleninu odebrat, přidat novou zeleninu + játra a pod tlakem nechat vařit ještě 4 minuty.

Vývar je chuťově (alespoň pro naši rodinu) stejný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí vývar z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyxD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí vývar z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyxD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hřbet králičí, nožička vepřová, ledvinky vepřové, cibule, mrkev, česnek, bulva celerová, koření nové koření, pepř, máslo, voda, sůl, libeček, těstoviny, petrželka

Přidat fotografie receptu