Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné brambory mletým masem a Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 412 kJ /
1 294 kcal
Bílkoviny81,55 g
Tuky69,46 g
Vláknina15,16 g
Cholesterol 227 mg
Sodík 2,70 g
Sůl6,75 g
Sacharidy79,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme kartáčkem a uvaříme se slupkou. Krok 2: Necháme je trochu vychladnout, překrojíme na půlky a každou půlku ještě na čtvrtku. Nedokrajujeme až do konce. Mírně osolíme. Krok 3: Naskládáme je do pekáče a zářezy brambor plníme směsí z mletého masa. Krok 4: Každou naplněnou brambůrku posypeme sladkou mletou paprikou, podlijeme trochou vody a vložíme pekáč do vyhřáté trouby. Pečeme na 18O°C asi 30 minut. Krok 5: Potom každou bramboru poklademe plátkem Hermelínu a ještě zapečeme, dokud se Hermelín neroztaví. Na talíř rozprostřeme proužky ledového salátu, položíme brambory a obložíme kousky rajčat a salátové okurky. Přelijeme dresingem a posypeme čerstvou pažitkou.

Zveřejněno 30. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné brambory mletým masem a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLnj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné brambory mletým masem a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLnj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

deda vasla 4. 2. 2013 22:28
Zdravím kuchařinky!!!
Brambory miluji a jidla s nimi spojená také. Náš turist klub POHODA mi za bramboráky dal řád legií, bramborák speciál se vyznačuje tím, že se místo mouky dává díl strouhanky a dle toho co je, tak na jemno krájená slaninka, šunčička né, ta nedá chuť, ale třeba špekáček, kysané bélé drobně krájené zelí ano, atd.. vždy je jich málo. Vasla

Mirčo, určitě vyzkoušej, jsem si jistá, že vám bude chutnat!;-) Brambory neloupu, stačí je pořádně očistit kartáčkem. Těším se na tvoje oku vždy lahodící fotky!:-8:-K

Dzungilo:-) zrovna se tu probírám recepty na mleté maso a našla jsem tuhle tvou nádheru:-p.Okamžitě ukládám na vyzkoušení! a už se na to moc těším:-p:-p:-p.Posílám boďku č.7 za chuťově nádherné fotky:yes: a a za bezva nafocený postup.Jen mám malý dotaz-brambory po vychladnutí loupeš?-musí se?

No jo, brambůrky, to je věc, člověk by neřekl, kolik se z nich dá udělat dobrůtek:-p:yes::yes:

Moc pěkný recept a dobrý nápad, jak zkombinovat běžné jídlo nejen chutně ale i lahodné na pohled. Bodík:yes:

pěkný recept:-p:yes:

Dzungila:-D:-D:-D Hlavně že ti vyšlo jídlo:-D:yes: Teda jak připravit, tak vyfotit. Já s tím focením taky bojuju a někdy ani nevím, který snímek vybrat, Protože jsou všechny nějak divné:-)) Ale zase raději nějaká fotka, než nic. A tady je důležitý fotopostup, aby každý věděl, jak na to :yes:

Brambory jsou opravdu klasické. Jenom mi nevyšla fotka.:-O:-)

Opravdu, moc pěkný recept a vím už teď, že by mi moc chutnalo:-p:yes: A Iljušo, se mi zdá, že ty brambůrky jsou normální, žluté, podle té další fotky v řadě. A viděla jsem už někde jídlo vařené z těch modrých brambor, ale nějak mě to nebere:-))

moc pěkný receptík, jen se zeptám, ty brambory jsou zelené origoš (znám i modré) nebo jen blbě nasvícené :-? Jinak závěrečná fotka mi dělá velké sliny :-))

Tématické fráze:
plněné brambory, brambory plněné masem, pečené brambory s mletým masem, pečené brambory plněné mletým masem, plněné vařené brambory, brambory s hermelinem, plněná brambora, plněné brambory masem, brambory v alobalu s mletým masem, bramboráky plněné mletým masem, bramborák plněný mletým masem, modré brambory, jidla z mleteho masa, pečené plněné brambory mletým masem, dresing ze zakysane smetany, brambory s mletým masem, maso s hermelínem, jídla s mletým masem, jídlo s mletým masem, dresing na brambory

Suroviny:
brambory, sůl, maso mleté, marináda orientální, cibule, paprika sušená sladká, sýr hermelín, jogurt bílý, smetana zakysaná, cibulka, česnek, kapie, kečup sladký, vegeta, šťáva citronová, pepř mletý, zelenina čerstvá, pažitka

Přidat fotografie receptu