Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová s medvědím česnekem

Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během jarní sezóny může udělat z běžné polévky přímo lahůdku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 183 kJ /
283 kcal
Bílkoviny5,55 g
Tuky8,67 g
Vláknina10,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy41,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. Hříbky nakrájíme na plátky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme ostatní suroviny. Pár minut zprudka restujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme hříbky, bobkový list, nové koření a podle potřeby sůl a pepř. Krok 3: Pozvolna vaříme dokud zelenina není zcela měkká. Ke konci varu přidáme nasekaný medvědí česnek a můžeme podávat.

TIP: Recepty s medvědím česnekem

Zveřejněno 20. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDWM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDWM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
máslo, cibule, brambory, houba hřib, petrželka kořenová, mrkev, vývar zeleninový, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, list medvědího česneku

Přidat fotografie receptu