Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajská kuřecí polévka s arašídovým máslem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 289 kJ /
1 264 kcal
Bílkoviny25,12 g
Tuky98,76 g
Vláknina6,74 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 3,53 g
Sůl7,67 g
Sacharidy66,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké máme rádi: rýžové, čínské pšeničné nebo udon. Zázvor a česnek nasekáme najemno. Krok 2: Do wok pánve nebo hrnce dáme na olej rozvonět česnek se zázvorem, přidáme kari pastu dle chuti.
Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přilijeme kokosové mléko, sójovou i rybí omáčku, med a arašídové máslo. Přidáme houby nakrájené na plátky i s vodou, ve které byly namočené (vařené), arašídové máslo a necháme povařit. Dle chuti přidáme limetkovou šťávu aspoň z poloviny limetky, případně dochutíme sójovou nebo rybí omáčkou. Krok 3: Do misek dáme nudle, na ně natrhané kuřecí maso a zalijeme polévkou. Posypeme opraženými arašídy, cibulkou, koriandrem a klíčky mungo fazolí.

Zveřejněno 21. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajská kuřecí polévka s arašídovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JgV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajská kuřecí polévka s arašídovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JgV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

BorRadim: díky za komentář :-K hezký zbytek dne a pohodový večer

Marie Svarcova: diky :-)

BorRadim: :-) Dobrý den a děkuji za komentář - můžete dát hned na začátku nebo pak až na talíř nasekanou , někdo ji nedává vůbec - podle chuti :-K Přeji krásný den - omlouvám se teprve teď jsem měla čas na Pc

Dobrý den
Co s tou chilli papričkou? Kdy ji tam mám dát? V surovinach je, ale v receptu už ne. Diky

Alzbetina Prk.: :-) Děkuji za komentář - přesně jste to popsala, bylo mi líto to vylít:-):-K Hezký a zdravý den

Eja57: :-) Dík za komentář, ten vývar není důležitý ale je škoda to po uvaření vylít, na chuť to vliv nemá <3 samozřejmě když potřebuji správný vývar vařím ho z jiných surovin i jinak dlouho :-) Hezký den a hlavně zdraví všem

Eja57: Pokud je v polévce kari pasta, rybí omáčka, kokosové mléko a další, tak síla vývaru určitě není pro chuť rozhodující, to mi věřte ;-), v receptu se ani o potřebě "silného vývaru" nikde nepíše. Tady jde spíš o to, použít vodu z vaření masa, než o to, jak získat co nejsilnější vývar

Dobré to bude určitě, moc hezký recept. Jen bych - ze dvou kuřecích řízků litr silného vývaru jaksi udělat neumím, a ten výrazný vývar je tam podle mne chuťově potřeba....aspoň dle receptu to vypadá, že použijeme jen ten vývar z vaření kuřecích řízků... nebo špatně chápu?

gustavo.woltmann: :-)Děkuji za komentář, mám moc ráda asijskou kuchyni ale tu českou určitě také, jen z té asujské tady ještě tak moc receptů není <3 hezký zbytek večera

Z rohů thajské kuchyně, no trochu té exotiky nikdy neuškodí. Polévku jsem zkoušel a musím uznat že je výborná. Nechal jsem se inspirovat a jako druhý chod jsem udělal i kuře na medu. No prostě jak vás to vtáhne tak není cesty zpět.
Gustavo Woltmann

Suroviny:
řízky kuřecí, vývar, houby shiitake, olej arašídový, česnek, zázvor, chilli paprika čerstvá, mléko kokosové, limetka, med, máslo arašídové, omáčka sojová tmavá, omáčka rybí, nudle, nesolené arašídy, cibulka, koriandr, klíčky mungo baby

Přidat fotografie receptu