Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s kapřím masem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 573 kJ /
376 kcal
Bílkoviny8,02 g
Tuky17,80 g
Vláknina15,06 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy39,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné části kapra dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se vytvořila na hladině. Přidáme bobkový list, kuličky pepře, nové koření a sůl. Vaříme 30 minut a poté vývar scedíme a ze skeletu obereme maso. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nahrubo nastrouhanou zeleninu a pokrájenou cibuli a česnek. Když zelenina získá zlatavou barvu, tak zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rybím vývarem, promícháme a necháme 20 minut provařit na mírném ohni. Polévku ještě dochutíme solí, pepřem, přidáme kapří maso, nasekanou petrželku a servírujeme s osmaženým pečivem.

Zveřejněno 25. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s kapřím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NzxN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s kapřím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NzxN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Paráda :yes:
No, obecně se tomuto říká "Rybí polévka", že :-8:-8:-8:-8:-8
OT
Něco mi uniklo?
Probíhá tu snad nějaká předvánoční soutěž? ;-)

Suroviny:
kapr, voda, cibule, česnek, celer, mrkev, petrželka kořenová, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, mouka hladká, petržel, máslo

Přidat fotografie receptu