Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš (kotlíkový)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 023 kJ /
2 156 kcal
Bílkoviny237,22 g
Tuky33,20 g
Vláknina76,93 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,24 g
Sacharidy171,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky). Krok 2: Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso a zarestujeme. Vsypeme mletou papriku a necháme ji pustit barvu. Pak podlijeme vodou těsně nad maso, osolíme, opepříme a zakryté vaříme téměř doměkka. Krok 3: Přidáme brambory (na kostičky nakrájené i ty najemno strouhané), rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a dovaříme doměkka. Ke konci jsme do guláše přidali krájenou nať libečku a v dlaních rozemnutou majoránku.

Zveřejněno 26. 10. 2020

Poznámka autorky cathleen

Recept inspirovaný receptem Kluků v akci. Vařili jsme na plotně (ne v kotlíku), vynechali sušené houby a smrkovou větvičku, kterou kluci pro vůni nakonec v guláši chviličku povaří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš (kotlíkový)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M29

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš (kotlíkový)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M29

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
maso jelení, cibule, sádlo vepřové, mrkev, celer, petržel, paprika sušená sladká, kmín drcený, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, rajče, paprika, lečo sterilované, brambory, víno červené

Přidat fotografie receptu