Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory se šafránem a hořčicí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 135 kJ /
988 kcal
Bílkoviny17,08 g
Tuky27,72 g
Vláknina22,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy134,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šafránové blizny zalejeme vriacou vodou a necháme 10 min lúhovať. Potom precedíme. Krok 2: Zemiaky nakrájame aj so šupkou na kliny a premiešame s rovnako narezanou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Dáme do pekáča. Krok 3: Ocot, olej, horčicu, víno a výluh zo šafránu dobre premiešame a polejeme zemiaky. Okoreníme a osolíme. Pridáme vetvičky šalvie. Krok 4: Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200°C 30 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme. Zemiaky musia byť pripečené a chrumkavé.
Podávame horúce ako prílohu.

Zveřejněno 28. 10. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Špalíček receptů - Brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se šafránem a hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrQn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se šafránem a hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrQn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, šafránové blizny, voda, ocet vinný bílý, olej, hořčice, víno bílé, pepř, sůl, šalvěj

Přidat fotografie receptu