Šípkový likér s pomerančem
Na zimu je velice dobré si udělat zásoby vitamínu C, kterého jsou šípky plné a jsou dám velice snadno dostupné. Do slivovice nebo jiné oblíbené pálenky naložíme šípky s citrusy a skořicí. Po 2 týdnech pak nálev dochutíme sirupem a máme hotovo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 012 kJ / 8 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 2,25 g |
Vláknina | 180,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 585,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šípky očistíme, odstraníme bubáky a stopky. Poté je rozmixujeme v trošce slivovice a přesypeme do čisté zavařovací sklenice o objemu alespoň 3 litrů.
Krok 2: Zalijeme zbytkem slivovice, přidáme skořici a slupku z jednoho dobře omytého pomeranče. Zavíčkujeme a necháme louhovat 2-3 týdny při pokojové teplotě.
Krok 3: Po době, co se šípky louhovali, připravíme cukerný sirup. Cukr svaříme ve vodě tak, aby se úplně rozpustil a necháme vychladnout.
Krok 4: Obsah sklenice přelijeme přes utěrku, abychom se zbavili chloupků a tekutinu smícháme s vychladlým cukrovým sirupem. Likér lijeme do čistých lahví a uložíme do chladu.
Zveřejněno 28. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípkový likér s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyYk
Moje poznámka
Šípkový likér s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyYk
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
šípky,
skořice celá,
pomeranče,
slivovice,
cukr,
voda
Komentáře