Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šípkový likér s pomerančem

Na zimu je velice dobré si udělat zásoby vitamínu C, kterého jsou šípky plné a jsou dám velice snadno dostupné. Do slivovice nebo jiné oblíbené pálenky naložíme šípky s citrusy a skořicí. Po 2 týdnech pak nálev dochutíme sirupem a máme hotovo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba louhování

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba louhování )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 012 kJ /
8 368 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky2,25 g
Vláknina180,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy585,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šípky očistíme, odstraníme bubáky a stopky. Poté je rozmixujeme v trošce slivovice a přesypeme do čisté zavařovací sklenice o objemu alespoň 3 litrů. Krok 2: Zalijeme zbytkem slivovice, přidáme skořici a slupku z jednoho dobře omytého pomeranče. Zavíčkujeme a necháme louhovat 2-3 týdny při pokojové teplotě. Krok 3: Po době, co se šípky louhovali, připravíme cukerný sirup. Cukr svaříme ve vodě tak, aby se úplně rozpustil a necháme vychladnout. Krok 4: Obsah sklenice přelijeme přes utěrku, abychom se zbavili chloupků a tekutinu smícháme s vychladlým cukrovým sirupem. Likér lijeme do čistých lahví a uložíme do chladu.

TIP: Šípky můžeme i sušit - 3 tipy, jak nejlépe na to

Zveřejněno 28. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípkový likér s pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyYk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípkový likér s pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyYk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
šípky, skořice celá, pomeranče, slivovice, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu