Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z listového těsta s pudinkem a ovocem

Listové těsto má široké použití. Protože je bez výrazné chuti, můžeme ho libovolně plnit a jeho chutě měnit. Jednou z náplní může být i ochucený pudink doplněný libovolným ovocem. Šťavnatý závin je pak lákavým zákuskem.

Hodnocení receptu je 4,1 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

UnholyKetty UnholyKetty

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 165 kJ /
278 kcal
Bílkoviny21,26 g
Tuky13,11 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy18,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme hustý pudink a necháme no zchladnout. Místo 500 ml jak je v návodu na sáčku stačí cca 370 ml mléka. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 3: Rozložíme listové těsto, na obou podélných stranách uděláme cca 2 cm široké zářezy asi do čtvrtiny šířky tak, aby středová plocha byla dostatečně prostorná na náplň. Krok 4: Na středovou část naneseme zchladlý pudink a na pudink naskládáme libovolné ovoce, například jahody, kompotované mandarinky, ananas atd. Krok 5: Z levé i pravé strany uděláme "kapsu" a přeložíme směrem dovnitř, aby náplň nevytékala z boků a dále už překládáme nařezané pásky - vrchní, spodní a tak pokračujeme, až máme zabalený celý závin. Lehce přimáčkneme, aby se při pečení neotevřel. Krok 6: Potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca na 45 minut.

TIP: Jak péct listové těsto - rady a tipy

Zveřejněno 30. 10. 2020

Poznámka autorky UnholyKetty

Není to žádná věda, ale tento typ "zavinutí" se mi osvědčil nejlépe, aby bylo těsto dobře propečené a zároveň aby bylo v závinu hodně náplně. Na fotografii je závin s kokosovým pudinkem s kompotovanými mandarinkami a s vanilkovým pudinkem s kompotovanými jahodami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z listového těsta s pudinkem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XNLo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z listového těsta s pudinkem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XNLo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Už tam mám šipky ,moc děkuji všem ,kdo se mi snažily pomoct
A díky autorce za nákres ,snad se mi to povede zabalit :-K

Jee, to mě nenapadlo to vyfotit při balení, já jsem to psala automaticky jak jsem zvyklá všechny záviny balit. Přidala jsem nakreslenou fotku do alba fotek, tak mrkněte, snad to bude srozumitelné ;-)

cathleen : bohužel ,nefunguje to :no:

zdenka.s: Zdenko, na mobilu ty šipky také nemám, ale stačí ťuknout na pravý okraj fotografie, jako by tam ta šipka byla, a načte se další v pořadí ;-)

MamlajdaD : tak nevím, co je špatně ,právě že na mobilu žádné oranžové šipky nemám (u tohoto receptu , jinak ano ) ,ale musím postupovat jak mi poradila Simona
Ty Tvoje komentáře to je pro mě pohlazení na duši , děkuji za milá slova, obzvláště v téhle vypjaté době potěší ještě víc :-K:-K:-K

Simona Skolakova: zdenka.s: Na mobilu se zobrazí hlavní fotografie a po stranách jsou oranžové šipky, na které když se klikne prstem, tak se foto posune a zobrazí se další snímek. Na počítači nebo laptopu je to tak, jak píše Simča. ;-):-8

zdenka.s: Určitě nejsi nenadaná kuchařka, jsi jistojistě šikovná. ;-):-8 Já taky ten postup četla třikrát, než se mi rozsvítilo. Přesto jsem odolávala a čekala, že to buď autorka nebo někdo znalý těchto zapletených moučníků vysvětlí. Ale pak mi to nedalo, jen jsem měla strach, jestli jsem to napsala dost srozumitelně. Tak snad ano a moc děkuji za tvojí reakci, díky za tvůj komentík! :yes::-K Měj se moc hezky a zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD : dokonalé :yes::yes::yes:
Mně nebylo jasné, jak nakrájet ty proužky ,jestli šikmo nebo kolmo, ještě nikdy jsem to neviděa a tudíž nepekla ,ale já jsem taková spíš "nenadaná " kuchařka , a o to radši tvořím. :-D Mockrát děkuji , hezký večer :-K

Simona Skolakova: Nedá mi to a zkusím ten postup trochu jednodušeji popsat, tedy aspoň jak by to šlo jednodušeji podle mne. Autorka snad promine. :-)Já bych to udělala takto: Na rozválený plát těsta bych prostředkem dala náplň, podélně vedle té náplně bych nechala z každé strany asi 3-4 cm volný pruh těsta vcelku, který po zavinutí bude tvořit boky závinu a zbytek těsta až ke krajům bych pokrájela na ty 2 cm široké proužky - jasně, že jdou kolmo k náplni - jako třásničky. Z obou stran bych přiklopila to nerozřezané těsto i se zbylým rozřezaným na náplň - zavinula bych tím ten závin. Ty nařezané pruhy přijdou tudíž až nahoru a propletou se postupně jednou z prava, podruhé z leva a tak na střídačku...Myslím, že autorka mate uživatele hlavně tím, že boky závinu pojmenovává "kapsou" (bod 4). Taky jsem se v to po prvním přečtení ztrácela. Ale recept se mi líbí, hlavně ta podinková náplň. :yes::-K Moc zdravím tebe i autorku! :-K:-K:-K

Simona Skolaova : moc děkuji , určitě bych ji
sama nenašla. :-K

zdenka.s: je hlavní fotka a pak hned pod ní,je napsané přidat fotografii a tam je druhá fotka,ale je vidět aj tak.Teda nevím jak je to na mobilu,píšu z noťasu;-)

Prosím, kde najdu tu druhou fotku ?

diky za druhou fotku, nejak tak jsem si to myslela, to je dobry napad

Škoda,že jste nevyfotila celý postup;-)určitě by to bylo lepší než jak je to popsané.;-)Pro zdatné kuchařky je to asi jasné,ale já se v tom bohužel ztrácím:-Knic ve zlém:-K

Suroviny:
těsto listové, pudink, mléko, vejce

Přidat fotografie receptu