Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filé z tresky s brokolicovo - hlívovou rýží

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 468 kJ /
351 kcal
Bílkoviny29,72 g
Tuky2,67 g
Vláknina38,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži vaříme podle návodu, s bujónem místo soli. Na pařák položíme brokolici vcelku, vodu v hrnci až po pařák, dá se přilít. Brokolici osolíme a posypeme mletým kmínem. Asi dvacet minut vařit v páře pod pokličkou, aby zůstala na skus, ale ne tvrdá. Hlívu nakrájíme na proužky a dáme do kastrůlku, kde restujeme na oleji drobně krájenou cibulku, po chvilce začneme nepatrně podlévat, dokud nezměkne. Lehce osolíme. Krok 2: Na velkou pánev dáme olej a máslo, až se rozehřeje, vložíme postupně rozmrzlé ryby. Kupujte bez nástřiku vodou. Místo smažení by se pak vařily. Na pánvi se musejí pěkně zatáhnout. Protože bude rýže výraznější, rybu jen osolíme, jemně opepříme a nepatrně potřeme hořčicí. Tenoučce. Otáčíme, až když je první strana opečená. Podle potřeby přidáme olej a máslo. Nepodléváme! Krok 3: Do vařené rýže přidáme nakrájenou brokolici a vmícháme orestovanou hlívu i s omastkem a vylepšíme čerstvým máslem podle chuti. Na talíři položíme na rybu kousíček másla, rýži nabereme buď naběračkou nebo jak jste zvyklí a obložíme zeleninou nebo vyrobíme zeleninový salát.

Zveřejněno 1. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé z tresky s brokolicovo - hlívovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrOn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé z tresky s brokolicovo - hlívovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrOn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, filet z tresky, brokolice, cibule červená, hlíva ústřičná, olej, máslo, kmín mletý, pepř, bujón zeleninový, hořčice plnotučná, zelenina

Přidat fotografie receptu