Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 310 kJ /
313 kcal
Bílkoviny6,67 g
Tuky9,20 g
Vláknina13,63 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy45,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Když cibulka zavoní, přidáme nasekaný česnek, na kostky pokrájené brambory a zprudka orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, saturejku, bobkový list a nové koření. Dále do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, žampiony a pozvolna vaříme. Krok 2: Když je zelenina poloměkká, tak do polévky přisypeme čočku a nasekaná rajčata, která jsme přidtím spařili horkou vodou a zbavili slupky. Polévku pozvolna vaříme do změknutí všech surovin. Podáváme horké.

Zveřejněno 2. 11. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrO3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, česnek, brambory, žampióny, mrkev, petrželka kořenová, rajče, čočka červená, vývar zeleninový, petrželka, saturejka, pepř, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu