Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní barevná polévka

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 354 kJ /
802 kcal
Bílkoviny14,56 g
Tuky49,03 g
Vláknina34,44 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy60,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Jednu bramboru jemně nastrouháme, pokud nechceme zahušťovat jíškou. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo nebo použijeme obyčejné a přidáme malou lžičku oleje. Vložíme cibuli, česnek, mrkev, řapíky a necháme chvilku restovat. Zalijeme potřebným množstvím vody (může být i vývar), přidáme brambory a přivedeme k varu. Krok 2: Když je zelenina na skus, přidáme propláchnutou a okapanou směs fazolí, pokud chceme, i jíšku nebo na lžičce sádla zpěněnou papriku. Necháme krátce přejít var, dosolíme dle chuti a přidáme zelenou nasekanou nať, jakou máme rádi. Pokud budeme mít polévku jako hlavní jídlo, můžeme přidat nakrájená kolečka klobásy nebo kousky uzeného masa a podávat s tmavým pečivem.

Zveřejněno 3. 11. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tato polévka zahřeje i zasytí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní barevná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/px8y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní barevná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/px8y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, mangold, česnek, máslo, fazole, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, jíška, cibulka zelená, libeček, petrželka, klobása

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu