Dýňový kompot s bílým vínem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 200 kJ / 4 828 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| Vláknina | 150,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 903,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýňovou dužinu pokrájíme na kostičky.
Ve 2 l studené vody rozpustíme 20 g kyseliny citronové a dýni v tomto roztoku máčíme 24 hodin. Krok 2: Když je dýni odleželá, scedíme ji, kyselou vodu vylijeme a připravíme nálev na zavaření: Med rozmícháme s litrem vody, vaříme aspoň 10 minut a sbíráme pěnu. Přidáme citronovou kůru, nakrájený, oloupaný zázvor a vaříme dalších 10 minut. Přilijeme víno, převaříme a scedíme. Krok 3: Do nálevu přisypeme vymáčenou dýni a roztok přivedeme k varu. Hned odstavíme z tepla a necháme vystydnout. Kompot zavařujeme při 85°C / 20 minut.
Ve 2 l studené vody rozpustíme 20 g kyseliny citronové a dýni v tomto roztoku máčíme 24 hodin. Krok 2: Když je dýni odleželá, scedíme ji, kyselou vodu vylijeme a připravíme nálev na zavaření: Med rozmícháme s litrem vody, vaříme aspoň 10 minut a sbíráme pěnu. Přidáme citronovou kůru, nakrájený, oloupaný zázvor a vaříme dalších 10 minut. Přilijeme víno, převaříme a scedíme. Krok 3: Do nálevu přisypeme vymáčenou dýni a roztok přivedeme k varu. Hned odstavíme z tepla a necháme vystydnout. Kompot zavařujeme při 85°C / 20 minut.
Zveřejněno 8. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový kompot s bílým vínem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyQy
Moje poznámka
Dýňový kompot s bílým vínem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyQy
Nejnovější recepty
Sýrová roláda
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 32 minutami
Švestkové kostky
Noumik před 1 hodinou
Karamelový likér - latté
Merylas před 3 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 4 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 5 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 6 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 6 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 6 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 6 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 7 hodinami
Suroviny:
dýně,
kyselina citronová,
víno bílé,
med,
zázvor,
cukr vanilkový
Komentáře (1)