Dýňový kompot s bílým vínem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 200 kJ / 4 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 150,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 903,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýňovou dužinu pokrájíme na kostičky.
Ve 2 l studené vody rozpustíme 20 g kyseliny citronové a dýni v tomto roztoku máčíme 24 hodin. Krok 2: Když je dýni odleželá, scedíme ji, kyselou vodu vylijeme a připravíme nálev na zavaření: Med rozmícháme s litrem vody, vaříme aspoň 10 minut a sbíráme pěnu. Přidáme citronovou kůru, nakrájený, oloupaný zázvor a vaříme dalších 10 minut. Přilijeme víno, převaříme a scedíme. Krok 3: Do nálevu přisypeme vymáčenou dýni a roztok přivedeme k varu. Hned odstavíme z tepla a necháme vystydnout. Kompot zavařujeme při 85°C / 20 minut.
Ve 2 l studené vody rozpustíme 20 g kyseliny citronové a dýni v tomto roztoku máčíme 24 hodin. Krok 2: Když je dýni odleželá, scedíme ji, kyselou vodu vylijeme a připravíme nálev na zavaření: Med rozmícháme s litrem vody, vaříme aspoň 10 minut a sbíráme pěnu. Přidáme citronovou kůru, nakrájený, oloupaný zázvor a vaříme dalších 10 minut. Přilijeme víno, převaříme a scedíme. Krok 3: Do nálevu přisypeme vymáčenou dýni a roztok přivedeme k varu. Hned odstavíme z tepla a necháme vystydnout. Kompot zavařujeme při 85°C / 20 minut.
Zveřejněno 8. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový kompot s bílým vínem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyQy
Moje poznámka
Dýňový kompot s bílým vínem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyQy
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 20 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 22 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 40 minutami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 1 hodinou
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
pisek před 5 hodinami
Zdravý rebarborový koláč s tvarohem
libca116 před 5 hodinami
Kuře pečené na mřížce
MisickaE před 6 hodinami
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 15 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 15 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 16 hodinami
Suroviny:
dýně,
kyselina citronová,
víno bílé,
med,
zázvor,
cukr vanilkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.