Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná jako "hambáč"

Hodnocení receptu je 4,1 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si všechny potřebné věci k ruce. Krok 2: Opečeme silnější plátek sekané. Stejně opečeme i řezné plochy housky, které pomažeme zvolenou ingrediencí nebo i jejich směsí a vrstvíme jako hamburger nebo se sýrem upravíme jako cheeseburger. Plnit můžeme i obyčejné housky nebo kaiserky. Krok 3: Zásadou je dát na pomazanou housku nejdřív maso (tedy sekanou, kterou případně podložíme listem salátu, aby moc nenasákla spodní část housky a nerozjela se). Dál vrstvíme podle chuti a obsahu ledničky, nechte pracovat fantazii.

Zveřejněno 9. 11. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Někdo tenhle „recept“ odsoudí, ale je to jenom nápad, jak změnit chuť a vzhled zbytku sekané na zajímavé jídlo (hlavně asi pro mládež a pro pány, ale ani dámy snad nepohrdnou).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná jako "hambáč"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rz2L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná jako "hambáč"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rz2L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Všem vám moc děkuji za milé ohlasy, jsem za ně moc ráda! :yes::-K:-K

Dajda: SilviaD: JanaHl: Ivana Ch: Recept jsem původně myslela na využití domácí sekané k večeři. Ale ta na fotce je kupovaná a výborná. Mám tady ve městě oblíbená dvě řeznictví, do jednoho chodím pro špekáčky, gothaj, tlačenku a pod., a do druhého chodím sporadicky (je hodně z ruky), ale tam dělají také řadu výtečných věcí, mimo jiné i několik druhů skvělé sekané. Je to renomované řeznictví (kromě lepšího zboží mají i trochu "lepší" ceny ;-):-D) Asi mám šťěstí, že mám takový výběr! Děvčata, moc vám ještě jednou děkuji za vaše kladné reakce! :-K:-K:-K

Dělávám podobně, hlavně když byl ještě můj muž, Pepča darebák o to moc nestojí

Tiež sme si takúto dobrotu doma robievali :-) ale momentálne kúpiť dobrú sekanú je skorej zázrak. Dávnejšie piekli u nás sekanú na družstve vo výrobni. Predávali ju koľkokrát ešte horúcu. To bolo niečo tak dobré.

MamlajdaD. Proč by to měl někdo odsuzovat - v Bavorsku vám pravou bavorskou sekanou naservírují taky do housky a je to náramná dobrota. :yes: Křupavá teplá houstička a výtečná sekaná, ale nepředstavujte si tu bavorskou prodávanou v našich supermarketech, pro tuhle musíte zajít do pořádného německé masny!

Super:yes: Přesně tohle jsem dělávala klukům taky a setkalo se to s nadšením. Obyč housky, sekaná, nebo lanšmít, když byl ještě jedlý, kečup, tatarka a k tomu cokoli, co bylo zrovna doma.:yes:

Suroviny:
sekaná, sýr, houska, zelenina, zelenina, hořčice

Přidat fotografie receptu