Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dětská jablečná přesnídávka II.

Chcete uchystat něco, co ocení nejmladší členové vašich rodinných klanů? Zkuste připravit sladkou jablečnou přesnídávku. Dá se sterilovat a můžete pak kdykoliv sáhnout pro dobrotu. Budete přesně vědět, co v zavařené skleničce dětem podáváte.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 039 kJ /
4 312 kcal
Bílkoviny20,48 g
Tuky17,69 g
Vláknina131,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy952,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka rozkrojíme, přepůlíme a jen jim vydloubneme jaderník - neloupeme. Krok 2: Zalijeme dvěma litry vody a rozvaříme. Krok 3: Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, osladíme a znovu přivedeme k varu. Krok 4: Přidáme pudinky rozmíchané v půllitru vody a převaříme. Krok 5: Plníme do čistých, dobře umytých sklenic a očistíme hrdla. Zavíčkujeme a zavařujeme 25 minut při 85 °C.

TIP: Domácí dětské přesnídávky: Uchovejte zdravou chuť podzimu ve skleničce

Zveřejněno 31. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Slupky v přesnídávce nejsou poznat a my si tím ušetříme čas i práci potřebné na oloupání.

Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti.

Pokud ji neděláme pro malé děti, můžeme přidat i mletou skořici nebo krájené oříšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dětská jablečná přesnídávka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G585

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dětská jablečná přesnídávka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G585

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

janatka: přesně tak :-) tahle přesnídávka chutná dětem i dospělým :-8

Likvidujeme jablka jak to jen jde. Takže přišla na řadu přesnídávka. Povedla se a chutná báječně. Vždy jsem to vařili, když byly děti malé. Tak nějak si vzpomněly i když jsou velké, že bychom to mohli znovu uvařit. <3:-)

Je to prostě mňamka pro děti. Loni jsem dělala čistě jablečné a s broskvemi byly a letos ještě přidala maliny - no co bych mluvila, jen doporučuji <3

Vendula Ulrichova: :-O kazí chuť? Teeeda...Celý život jem jablká so šupkou v akejkoľvek forme a mne kazí chuť, ak tam tá šupka nie je.:-D:-D

Jaroslava: mate naprostou pravdu:-D a abyste se napriste vyhnula zklamani, neco vam prozradim;-) Ono to domaci vsechno chutna JINAK, nez kupovane, protoze v tom chybi spousta chemie.
A kvuli tomu, abychom nejedli samou chemii, si obcas doma neco vyrobime. Vam doporucim pouze chodit nakupovat:-p

Zobrazit starší odpověď

Vendula Ulrichova 8. 11. 2015 21:58
Vyborna presnidavka moc nam chutna priste ale spise jablka oloupu ta slupka se tak nerozmixuje a kazi presnidavce chut. Jinak super:yes:

Hana:záleží na sladkosti jablek. u hodně sladkých cukr třeba není

....a šla by nějaká bez toho cukru? Má někdo zkušenost?

vera forejtova 7. 9. 2014 11:57
ja vasi presnidavecku ted zkusila s hrusek a parada:-))

Skvělí recept, pro malého v obchodě stravu nekupuji dělám mu všechno doma ušetříme tak korunky a vím , že v tom není nic špatného :-*

Kantorovaeva22@seznam.cz

Tuto přesnídávku jsem také dělala, když se to ještě rozmixuje ponorným mixérem tak slupky nejsou ani vidět ani tam nevadí. Dělala jsem ji pro ročního vnuka.

Některá chytrá hlavička radila,neokrajovat jablíčka jen jádřinec,pak uvařené - přepasírovat.....udělala jsem to tak a musím chválit moooooooooooooc.....minimum odpadu z jablíček,skoro vůbec nic......moc dííííííííííííííky....:yes::-K

tobby: Já bych řekla že od 4.měsíce už ano

Prosím,od kolikátého měsíce dítěte se může dávat tato přesnídávka??

:-OAkorát se chci poradit , chci přidat trošku skořice pro ročního kluka , to snad už můžu ?

děkuji za recept, zkusila jsem přesnídávku pro synovce...když jsem měla malé děti, neměla jsem na to čas a měli jen jah. a jablečnou přesnídávku v obchodě,:-).Já bych se nebála trochu cukru dát....co se týče jiných výrobků pro děti , tak je tam více sajrajtů .-).přesnídavku bych dávala jen sem tam....zoubky se určitě nezkazí .-)

kata:tak tak domaci je domaci , bez chem konzervantu , ale jak je libo , kup v obchode , kde je plno ,,E,,ček :-*

Lucie:

Olga: Ja mám děti už dospělé a dávala jsme jim domáci přsnídávku a to jsme je do 1,5 roku věku kojila a nejsou ani obézní a nemaji žadnou nemoc:-) a krasné zuby stále a to je ji už 21 a 19 let:-)

Olga:

Já teda nevím, ale když ivulinka píše od UKONČENÉHO 3.měsíce, tak je tím pádem na mysli že od začátku 4. může. Takže Olga trochu nepochopila, navíc co se týče pudinku. Nevaří se přece s mlékem, tak nevidím důvod proč by ho tak malé děti nemohli. Jen souhlasím s cukrem, ten bych nedala, nebo min. množství.

ivulinka: Já bych 3měsíčnímu dítěti nedávala přesnídávku s pudinkem a cukrem. Do 3měsíců se příkrmy dávat nemají vůbec, nejdříve od 4! Zatěžuje jim to ledviny a vůbec. A cukr do přesnídávek taky ne, hrozí obezita, cukrovka a zkažený zuby.

Zdravím, dá se dělat i bez pudinku. Stačí dát méně vody, aby to bylo hustší. Pudinkem bych přesnídávku snad ani nekazila. Ale jinak výborná.E.T.

slupky jsem podle Vás minule nechala a malemu 2letému to tam vadilo, nyní jsem oloupala a papá jí už bez problému....školákům to určitě nevadí,ale kdo jí budete dělat prckům do 6let, radši bych oloupala...poněvač tam je puding, nedoporučovala bych ji dětem do 12měs...

Lenuleenka::-OLeni, mě opravdu nenapadlo "zkoumat", odkdy, od jakého věku, by tohle děti mohly...malinké děti už dávno nemám, tento recept jsem brala jako prima baštu, svačinku pro děti školkového věku (a výše).

Lenuleenka 12. 2. 2012 23:06
Jinak určo vyzkouším, jen ten nejmenší 5.měsíční si ještě počká a dostane jen zavařené ovoce, které je výborné samo o sobě;-) :yes:

Lenuleenka 12. 2. 2012 23:04
ivulinka: Teda dítěti bych od ukončeného 3.měsíce pudink nedala,ani když je obsažený v ovocné přesnídávce...asi nějakej překlep doufám!? Snad od 12.měsíců...některý maminy se odváží i dřív, ale jen výjmečně!

Jitka H.: ahojky, klidně přesnídávky navař!!! Přesnídávky, v nichž je obsažený pudink mohou dětičky od ukonč. třetího měsíce:-)

:-O Ahojda. Mám možná hloujpou otázku, ale nevíte náhodou, jak staré dítě může tyhle domácí přesnídávky jíst? Chděla bych to zkusit a darovat sestře, která má 5měsíční holčičku.

mirca75: Miri, moc děkuju za TAK velikou pochvalu:-8 Recept mám, myslím, z některé z kuchařek Recepty naší rodiny, od nakl.Dona a přesnídávku jsem tímto způsobem dělala roky - ve velikém oválném hrnci (6-7 l?), který jde použít i jako pekáč na husu....

Cathleen:-), tak jsem vařila a to už několikrát. Dělala jsem jablečnou, hruškovou a mix těchto dvou ovocí. Přesnídávka je prostě skvělá:yes:. Důkazem mi budiž to, že do druhého dne děti snědli 4 skleničky. Zavářela jsem do klasických malých zavařovaček a z jedné várky jsme jich měla 18 ks. Dělala jsme podle receptu, jen jsem jí ještě trošku přisladila a přidala jsem i vanilkový cukr. A cedila jsem - nějak mi to rozmixované nešlo přes jazyk:-8. Jen nevím, v čem to vaříte, protože já jsme to ze začátku musela dělat ve dvou extra velkých hrncích:-O:-D. Posílám zaslouženou boďku (jedna je málo) a recept přepisuji do rodinné kuchařky;-). Jo a našla jsme ještě další využití - míchám jí s tvarohem a smetanou a dělám z ní klukům nanuky;-). Děkuju za skvělý recept:-K.

mirca75: Miri, s medem jsem ještě nezavařovala, ale určitě ti tu přesnídávku naředí.
A používáme ji opravdu jen jako přesnídávku (nebo ji přidáváme jako další vrstvu do ovocných pohárů, i k tvarohu na sladké kynuté knedlíky). Když ji dáš např. na koláče, které se pak pečou, myslím, že nahřátím při pečení pudink zřídne.

Pes.filipes:-), děkuju moc za odpověď:-K. Nevím, proč mě hned nenapadlo poprosit o odpověď i vás:-8. Moc vám děkuju, chtěla jsem mít představu, jestli to mám rovnou dělat z dvojnásobné dávky (mám doma malé nenasyty;-)), nebo stačí jedna.
Cathleen:-) děkuju a jestli mě nebacíš paličkou, tak bych měla ještě jeden dotázek:-8. Šlo by část cukru nahradit medem (máme ho v kombinaci s jablky moc rádi) ? Nezřídne to, nevykvasí,....? A ještě, jde to používat i jako něco jiného než přesnídávka? Myslím tím třeba náplň do koláčů, aj...? Díky:-).

pes.filipes::-8 díky!

mně tedy vyšlo z takového toho největšího hrnce ze sady nádobí (průměr 24cm, výška cca 15), plného už rozkrájených jablek, cca JEDENÁCT středních sklenic typ "nakládaná zelenina, nebo taky větší Majolka®", mají psaný obsah od 340 do 450 g, abyste se mohla podle něčeho orientovat.
A na toto množství jsem dala jen dva pudingy, protože to bylo určitě méně, než z 5ti kg jablek, tak aby to nebylo moc sulcovaté.
Snad jsem trochu pomohla :-)

mirca75: Miri, v tom ti opravdu neporadím:-( naposledy jsem přesnídávku dělala asi před dvěma lety a nepamatuju, kolik toho bylo...

Cathleen:-), díky dnešním komentíkům, jsem si všimla Tvého rcp a chci se zeptat, kolik Ti z toho asi tak vyjde skleniček? Myslím tím ty malé zavařovací, co máš na první fotce. Recept se mi moc líbí a jablek je letos taky habakuk, takže bych ráda vyzkoušela...;-).

pes.filipes: krása!:-):yes:

Zdravím po dvou letech - vloni se bohužel neurodilo :-)) Takže letos si jablíčkové nadělení užívám, a k tomuto ověřenému receptíku si dovoluji přidat foto ;-)

Tak jsem jí dělala a je moc dobrá a přídala jsem doní ještě 500 g jahod je vynikající :yes::-*:-D

:yes: Cathleen moc děkuji za výborný receptík. Nechtěla jsem se do přesnídávek pouštět, ale nakonec jsem se přesvědčila a jsem ráda. Receptík je výborný. :yes: :yes: ten si bodík zaslouží :yes:;-)

Ahoj Cathleen, tak včera jsem dělala 2/3 dávku půl jablka, půl banány, dceři moooc chutná, děkuji za všechny odpovědi a tipy:-K
Moniko,na vhodnost pudinku jsem se dotazovala pro mou 16měsíční dceru a byl schválen:-):yes:
Samozřejmě dávám bodík:yes:;-)

Maslíte, že ethylvanilin, který je ve vanil.pudinku je vhodný pro miminka, mě se to moc nezdá :-?

Znovu chválím - dělala jsem další dvě dávky, letos se urodilo:-) A protože přesnídávky dělám pro to úplně nejmenší a děti od kamarádek, tentokrát jsem cedila přes jemné sítko, aby se šlupičky nezachytávaly v krku. A je to fakticky výborné, ňami:-)

Vařila jsem z 5kg čisté váhy, ale jestli jsi spokojená, žádný problém.
Dobře zavíčkuj, vody stačí do poloviny sklínek. Sklenice většinou neotáčím, právě proto, aby mi nějaká, špatně chycená, nevytekla. Než je pak uklidíš, vyzkoušej, jestli se víčka chytly - nesmí se protáčet, když koukneš z boku, musí být "vcuclá" dovnitř a taky poklepem nehtu to uslyšíš. Čím vyšší tón, tím lépe. Špatně chycená sklínka zní dutě.
Myslím, že jakékoliv koření mohou až děti od 3-4 let, dítě už mám dospělé a přesně si to nepamatuji.

doporučuji...povedlo se. Totiž snad, chuťově excelentní, a už to budu mít připravené na příští rok pro mimčo.
Jen jsem měla "dilemata" - v životě jsem nezavařovala. Těch pět kilo mají mít jablka před vykrájením? Ale konečná hustota se mi zdála ok, tak asi ano. Zavařuje se jak - sklenice ponořené po víčko? Co když nemám tak hluboký kastrol? Když pak sklenku otočím vzhůru nohama, neměla by se vylít nebo ano? A poslední - proč by se do toho malému dítěti nemohla přidat např. trocha skořice?
Jinak je mi všechno jasné :-))

:-pVykrajovátko na jadřince, krom nože můj jediný pomocník při čištění jablek.

Cathleen, čo to je za druhú fotku, moja ?:-O

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
recept na jablečnou přesnídávku, domácí přesnídávka, domácí přesnídávka pro kojence, domácí dětská přesnidávka, recept na detskou jablecnou presnidavku, domácí dětská výživa, domácí přesnídávky pro kojence, recept na domácí jablečnou přesnídávku, domácí dětské přesnídávky, domácí přesnidávky, dětská výživa recept, presnidavky recepty, dětská přesnídávka, přesnídávka pro kojence, přesnídávka, dětské domácí přesnídávky, dětská přesnídávka recept, jablecna vyziva, domácí přesnídávka bez pudinku, presnidavka recept

Suroviny:
jablko, voda, pudink vanilkový, cukr

Přidat fotografie receptu