Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ragú z růžičkové kapusty

Hodnocení receptu je 4,1 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 962 kJ /
1 903 kcal
Bílkoviny38,59 g
Tuky122,59 g
Vláknina30,90 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,23 g
Sacharidy147,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájame slaninu na kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a opražíme. Vložíme na kocky nakrájané zemiaky a očistený kel, osolíme, zalejeme vývarom a zakryté dusíme cca 15 minút. Krok 2: Na masle krátko opražíme múku, zalejeme smotanou a rozvaríme. Pridáme k zelenine a spolu 10 minút na slabom plameni povaríme. Krok 3: Za stáleho miešania vlejeme citrónovú šťavu a vermut, pridáme korenie, cukor a ak treba, dosolíme. Krok 4: Žĺtok rozmiešame v troche omáčky, ktorú odoberieme z hrnca, a vlejeme späť do omáčky. Premiešame. Krok 5: Pred podávaním na tanieri posypeme sekanou pažitkou.
Podávame samostatne s chlebom alebo s na masle opečenou rybou.

Zveřejněno 9. 11. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z novín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ragú z růžičkové kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zL62

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ragú z růžičkové kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zL62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

houba: Ďakujem za vyskúšanie. :-) Som rada, že chutilo. ;-):-K Ďakujem aj za peknú fotku. ;-)

Geniální, výborné! Udělala jsem vic té omáčky, nevadilo, je výborna. Suchý vermut, hmm, ten doma nemivam, ale trochu suchěho bilého vina, stačilo. Vynechala jsem citron, schválně. A bohatě posypala hrubým pepřem. Nové jídlo na seznamu oblíbených. Díky za recept!

Eja57: Dlho som "malá smradlavá zelíčka" (to povedal malý zajačik v jednej rozprávke a odvtedy to tak aj my doma voláme) nemusela, ale potom som im prišla na chuť. :-D Inak, kto si pamätá názov toho kresleného rozprávkového seriálu, budem rada, ak mi ho napíše. ;-)

To ochucení vypadá zajímavě....klasika o co hůř to vypadá o to lépe to chutná:yes:

Suroviny:
kapusta růžičková, brambory, slanina uzená, cibule, vývar zeleninový, mouka hladká, máslo, smetana, šťáva citronová, vermouth dry, žloutek, pepř, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu