Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 730 kJ / 4 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,67 g |
Tuky | 347,95 g |
Vláknina | 32,15 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 9,51 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 146,80 g |
Postup přípravy
2 cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, jednu cibuli na drobno a 4 stroužky česneku na slabé plátky. Krok 2: Uleželé maso opláchneme, osušíme, trochu osolíme, už jen opatrně, bylo naložené v soli, opepříme a svážeme provázkem, aby při pečení zůstalo pěkně kulaté. Krok 3: Hrnec PH vytřeme sádlem, poklademe kolečky cibule, posypeme kostičkami uzené slaniny, na to položíme maso, lehce zastříkneme olejem a dokola dáme mrkev s plátky česneku. Podlijeme ½ dl vody, přikryjeme a nastavíme 10 hodin na LOW. Krok 4: Na pánvi osmažíme cibuli na lžičce sádla do sklovita, přidáme očištěný špenát zbavený stopek, plátky česneku, osolíme, opepříme, necháme krátce, cca 5 minut, podusit a dáme zatím bokem. Krok 5: Do kastrolku se silným dnem dáme rozpustit máslo, přidáme tarhoňu a mícháme, než se pořádně obalí máslem. Přidáme tolik vody, aby byla těsně nad tarhoňu, osolíme, lehce opepříme a za stálého míchání dusíme až do měkka. V průběhu míchání, je-li potřeba, přidáváme po troškách vodu.
Ochutnáváme a jak je už al dente, vypneme, necháme trochu zchladnout. Během chladnutí vidličkou načechráváme, přidáme do špenátu a zlehka promícháme. Krok 6: Hotové maso vyndáme, zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Výpek s cibulí, slaninou a mrkví rozmixujeme a je-li nutné, dochutíme. Krok 7: Servírujeme plátky masa se špenátovou tarhoňou, zdobené červenou kapií a lístky špenátu. Omáčku dáme zvlášť do misky.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Moje poznámka
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 21 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 1 hodinou
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 2 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 2 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 3 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 4 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
pisek před 6 hodinami
Zdravý rebarborový koláč s tvarohem
libca116 před 7 hodinami
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
rychlosůl,
cibule,
mrkev,
česnek,
slanina uzená,
pepř bílý,
sádlo,
sůl,
olej,
voda,
špenát baby,
cibule,
česnek,
sádlo,
těstoviny tarhoňa,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
voda,
kapie,
špenát
Komentáře (7)
Děkuji za rady a přeji hezký den!
Také máme naložené maso, po zabíjačce, tak budu moci " opisovat".