Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký salát z červené řepy, pórku a mandarinek

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 503 kJ /
359 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky39,20 g
Vláknina0,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 144 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy1,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou řepu pečeme zabalenou ve dvojitém alobalu v troubě na 150 °C podle velikosti doměkka - řípa velikosti pěsti potřebuje minimálně hodinu. Necháme vychladnout. Krok 2: Řepu nakrájíme na tenké plátky. Pórek na jemná kolečka. Mandarinky z kompotu na kousky. Krok 3: Smícháme suroviny na zálivku, měla by být dost intenzivní chuti - slano/sladko/kyselé. Přidáme řepu, pórek a mandarinky, promícháme a necháme chvíli odležet - stačí půl hodinky. Množství zálivky by mělo být takové, aby se v ní řepa důkladně obalila, ale ne tolik, aby salát plaval.

Zveřejněno 19. 11. 2020

Poznámka autorky Eja57

Můj recept z Labužníka včetně foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký salát z červené řepy, pórku a mandarinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZP0Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký salát z červené řepy, pórku a mandarinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZP0Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, pórek, mandarinky, olej olivový extra virgin, hořčice dijonská, ocet, sůl mořská, pepř mletý, kompot mandarinkový

Přidat fotografie receptu