Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev s datlemi

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie866 kJ /
207 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky0,43 g
Vláknina16,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 417 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy39,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky, bramboru na kostky. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme mrkev a bramboru, rozdrcený česnek, kari, datle rozkrojené napůl, feferonku na plátky, osolíme. Promícháme, nepatrně podlijeme vodou. Krok 3: Podusíme doměkka, přidáme zelený pepř a necháme už s vypnutým plamenem chvíli rozležet.

Zveřejněno 22. 11. 2020

Poznámka autorky Eja57

Pokud to přeženeme s feferonkou, jogurt k podávání je dobrá volba.

Můžeme podávat jako hlavní jídlo, můžeme přidat trochu jasmínové rýže, dovedu si představit i kousek minutkového masa. Ten zelený pepř je tam chuťově důležitý. Je to celé zvláštní kombinace, nemusí chutnat každému, byla to okamžitá inspirace a výsledek mě mile překvapil.

Můj recept z Labužníka včetně fotografie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev s datlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A0m9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev s datlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A0m9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Tak tohle mne láká k vyzkoušení - zajímavé složení, určitě to bude výborné! Děkuji za originální recept :-K

Suroviny:
mrkev, brambory, datle, feferonka čerstvá, koření kari, pepř zelený sterilovaný, česnek, sůl, olej

Přidat fotografie receptu