Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kolbabka Kolbabka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 7

7

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 546 kJ /
1 326 kcal
Bílkoviny116,22 g
Tuky78,28 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 5,10 g
Sůl12,60 g
Sacharidy31,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme špek a cibulku. Zaprášíme paprikou a podlijeme trochou vody. Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, kterou osolíme, opepříme a okmínujeme. Maso promícháme, přidáme 2/3 vývaru a dusíme 30 minut na mírném ohni. Krok 2: Po 30 minutách přidáme do hrnce zelí, zbytek vývaru a necháme opět alespoň 20 minut provařit. Poté uděláme záklechtku z mouky a teplého mléka a postupně přiléváme do guláše. Záklechtku v omáčce musíme nechat alespoň 10 minut provařit. Nakonec do guláše přidáme 1-2 PL zakysané smetany (dle chuti).

Zveřejněno 26. 11. 2020

Poznámka autorky Kolbabka

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGE8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGE8

Marie

Komentáře (43)

Dnes uvařeno hodně podobně, s domácím knedlíkem podle tohoto receptu..https://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky-ho... :-)

Dajda: Ono ho kupujem z pékárny a je celkem dobrý.. Samozřejmě domácí je lepší ;-)

Kolbabka: Proč ne, někdy není na všechno čas.

mika59: Je koupený :-8 jinak recept na knedlik mam na profilu, tak bych ho sem ani tak nedávala :-8

mika59: Třeba je koupený. ;-)

Dajda: Ale já jsem si vždy myslela,že když je to v názvu, měl by na to být recept. Ne, že jich tu je málo.

mika59: :-O:-O:-O Já jich tu našla 75!

Eja57: Ani mně nepříjde špatný recept, spíše klasika. Co mi vadí je uvedený knedlík v názvu, a není tady recept. .

Eja57: <3 Nemám. ;-) Ale keby si bola bližšie, tak nie je problém a pozvala by som ťa.;-)

tejaja: nemáš zrovna nějaký na plotně? že bys mi poslala...mňaaaaaam:yes::-*

U nás sa segedínsky guláš robí tak, ako píše Dajda, teda perkelt + kyslá kapusta. A tá sa nekrája a dáva aj so šťavou a teda netreba žiadny vývar ani podlievanie, stačí to, čo je v kapuste a šťava z perkeltu. A tým pádom to nie je riedke.

Kolbabka: No, já bych si dovolila to nějak shrnout...projela jsem asi 20 místních receptů na "segedín", pak mě to už přestalo bavit...zadala jsem si i Szekely, pouze 1 recept.
Tvůj recept není o nic lepší ani horší než ostatní - dle mne zlatý střed.
O tom, jestli do "segedínu" patří či nepatří smetana, jestli zahušťovat a jak, o tom lze diskutovat donekonečna....Najdou se i recepty s přidáním česneku, bobku, nového koření, oregana, aj Masox jsem našla, atd.,jo...Prostě "segoš" je maso, paprika, zelí....a pak dle autora:omg: Maďar asi kouká...:omg:
Je to prostě SEGEDÍN....Szekely gulyas ze kterého segedín nějakou přesmyčkou vznikl, je - jak píše Dajda - perkelt + zelí. Mmch doporučuji vyzkoušet:yes:.

A k dalším připomínkám - filozofie webu je jasná, segedín po stopadesátédeváté ano...

Majkaa: Co je tedy na mem receptu špatně? :-8

Kolbabka: Nikdo neapeluje na váš věk, ale tady se přidávají nové recepty, které můžeme vyzkoušet a kdyby to tak bylo, chválou bych třeba nešetřila. Mimochodem to není o krájení, nebo druhu zelí:-(

Dajda: Takhle ho dělá i já;-)

Eja57: Samozřejmě, že jsem v 19 letech neuměla leccos uvařit, ale rozhodně jsem na to leccos nerozdávala recepty! :-Q

Eja57: Děkuji :-K:-K

Konec debaty. Určité jídlo po stopadesáté osmé je na TOPkách standart a je v souladu s filozofií webu. Já tady zrovna nevidím zas tak něco úplně špatně - že bych přidala maso před paprikou, ano, ale jde to i naopak asi...
Na fotce to vypadá na málo zelí, ale poměr 1:1 váhově s masem je ok.
Autorka má ještě dost let se vyvařit k dokonalosti...která z diskutujících v 19 letech vystřihla dokonalý segedín? a jaký to je?

No, mezi námi děvčaty:-D
do gulášů obecně dávám čistě čistou kohoutkovou, že ;-)

Kolbabka: stačí zadat do vyhledavace Segedínský guláš a dat seradit podle hodnoceni a ne data a hned je tam spousta skvelych receptu bez masoxu .... co taky porad na tom vylepsovat. Prošla jsem 30 receptu a jen 5 je pouzity masox.

Kolbabka: Samozřejmě, že masox je zbytečný, ale hovězí vývar taky. Nemyslím, že se do segedínu běžně dává. Původní segedín (jmenoval se ovšem jinak) vznikl smícháním dušeného zelí a perkeltu, do kterého se spíše než vývar přidává bílé víno.

A kdo říká, že ty "první dva recepty, které vyběhly", jsou ty opravdu kvalitní a nikoliv ty o ničem, jak píše magdalenka? Spousta přispěvatelů něco uvaří a hned musí jídlo vyfotit a zveřejnit. Pak není divu, že tu je 58 segedínů a Vy musíte hledat zrno mezi plevami! :-O

magdalenka: Kdyz se podivam na prvni dva recepty, ktere mi vybehly, hned v surovinach vidim “masox”.. Opravdu jsou recepty lepsi s masoxem? Ja jsem teda ucena si delat krasne silny hovezi vyvar.. Ale kazdy pod lepsim jidlem si predstavi neco jineho.. Ja mam tento recept od babicky a vzdycky to bude pro me nejlepsi segedin :-K

casino: Zaklechtku delam podle Romana Pauluse :-8 skvely kuchar, ale kazdy to dela jinak :-8 Kazdopadne pres sitko jsem to vzala, je to jistota.. :-8

Kolbabka:
" Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr"
Možná se naježíte ještě víc (pokud je to vůbec možné), ale dovolím si praktickou radu: Ta záklechtka (zátřepka) se dobře dělá v "šejkru":-D Stačí samozřejmě zavařovačka s deklíkem (nejlépe šroubovacím):yes:
No, nevím zda z vás někdy bude Zdenda P. ;-) ale pokud byste chtěla být kuchta par excellence, pak to pro sicher do jídla prohnat ještě přes sítko :-K
***
...asi by nebylo od věci tuto debatu odklonit do pryč, že

Kolbabka: ak si pozriete ine recepty na segedin, zistite ako sa ma varit naozaj nieco chutne. Na tychto strankach je kopa skvelych receptov ale aj take, ktore su, zial, o nicom. Myslim, ze je to aj o tom, ci sa clovek chce niecomu priucit.

Frantiska: Ano, prepisu to v receptu. :-8

Kolbabka: jíška je na tuku osmahnuta mouka. Není to mouka rozmíchana v tekutině

https://www.toprecepty.cz/recept/42896-jiska-do-za...

Dajda: To rozhodně ano :-8

Kolbabka: Tak to s vámi naprosto souhlasím - do másteršéfa máte ještě hodně daleko! :-D

Dajda: :-D:-D:-D ja svoji chybu uznala, ze mam spatne nakrajene zeli, jinou nikde nevidím :-8 Nevim, co cekate :-8 ocividne opravdu nemate co nastarosti, jinak byste se nezabyvala recepty 19 lete holky, ktera je rada z kazdeho sveho vytvoru.. :-8 Vareni me bavi a recepty budu rozhodne na dale pridavat. A kritiku prijmu, pokud bude na miste a ne, ze mi budete diktovat, ze kdyz segedin varim poprvy, tak ho sem nemam pridavat :-D:-D Nejsme tu nekde v masterchefovi :-D achjo.. nekdy slova nestaci :-K

Suroviny:
plec vepřová, vývar hovězí, cibule, špek, zelí kysané, smetana zakysaná, mouka, sádlo, kmín celý, paprika čerstvá červená, pepř

Přidat fotografie receptu