Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 577 kJ / 2 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,50 g |
Tuky | 17,60 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 6,12 g |
Sůl | 15,41 g |
Sacharidy | 452,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme a dáme vařit dle návodu. Během vaření uděláme směs z octa, soli a cukru. Rýži po uvaření přendáme do pekáčku či mísy a vmícháme octovou směs.
Krok 2: Připravíme vodu s citrónem do misky, ve které budeme máčet ruce, a “prostírání” které obalíme fólií. Na prostírání dáme řasu hrubou stranou nahoru a navrstvíme na její polovinu rýži. Na rýži dáme proužky nakrájeného lososa a surimi a zabalíme. Konec řasy potřeme vodou, kterou máme připravenou, aby se to spojilo. Potom krájíme na 6 kousků. Takto pokračujeme dále.
Krok 3: Maki jíme společně se zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou.
Zveřejněno 29. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sushi (Maki) s lososem a surimi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gl7k
Moje poznámka
Sushi (Maki) s lososem a surimi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gl7k
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 7 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 11 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 35 minutami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 1 hodinou
Rajská omáčka
Laelenka před 1 hodinou
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 1 hodinou
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Bezlepková bábovka
Wizulle před 2 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 2 hodinami
Suroviny:
rýže na sushi,
ocet,
cukr,
sůl,
losos,
surimi,
zázvor,
pasta wasabi,
omáčka sojová,
citron
Komentáře (2)