Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sushi (Maki) s lososem a surimi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kolbabka Kolbabka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 577 kJ /
2 289 kcal
Bílkoviny73,50 g
Tuky17,60 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 6,12 g
Sůl15,41 g
Sacharidy452,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme a dáme vařit dle návodu. Během vaření uděláme směs z octa, soli a cukru. Rýži po uvaření přendáme do pekáčku či mísy a vmícháme octovou směs. Krok 2: Připravíme vodu s citrónem do misky, ve které budeme máčet ruce, a “prostírání” které obalíme fólií. Na prostírání dáme řasu hrubou stranou nahoru a navrstvíme na její polovinu rýži. Na rýži dáme proužky nakrájeného lososa a surimi a zabalíme. Konec řasy potřeme vodou, kterou máme připravenou, aby se to spojilo. Potom krájíme na 6 kousků. Takto pokračujeme dále. Krok 3: Maki jíme společně se zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou.

Zveřejněno 29. 11. 2020

Poznámka autorky Kolbabka

Do Maki můžeme dát dle chuti i avokádo, tuňáka, či okurku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sushi (Maki) s lososem a surimi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl7k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sushi (Maki) s lososem a surimi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl7k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Kovarko: 2 balení musí stačit. Zalezi jak velke rolky budete delat. :-8

chtěla bych se zeptat kolik sushi řas na 500 g rýže

Suroviny:
rýže na sushi, ocet, cukr, sůl, losos, surimi, zázvor, pasta wasabi, omáčka sojová, citron

Přidat fotografie receptu