Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokryté (vysypané) maso

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pecmaniak pecmaniak

Náročný

Suroviny

Porce: 10-12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie67 082 kJ /
16 033 kcal
Bílkoviny508,75 g
Tuky636,56 g
Vláknina185,40 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 12,76 g
Sůl30,80 g
Sacharidy1 990,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Plátky mäsa z oboch strán poklepeme, cca 3-4 minúty pečieme v horúcej slaninovej masti, potom posolíme a dáme na spodok hrnca. Potom na masti opražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a na malé kocky nakrájané údené mäso. Krok 2: Keď sa mäso opečie, 1/4 z neho odoberieme, pridáme k mletému mäsu s pol kilom ryže a ochutíme troškou soli a čierneho korenia. To bude plnka pre 10 kusov papriky. Môžeme plniť aj do kapustových či hroznových listov. Krok 3: K ostatnej cibuli pridáme na kolieska porezanú mrkvu a korene petržlenu, zostatok mletého čierneho korenia, 2 štipky mletého kardamonu a soľ. Polejeme fľašou piva a trošku dusíme. Krok 4: Potom pridáme 5 kusov porezaných paprík každej farby. Dusíme do polomäkka a nasypeme na mäso. Na to položíme plnené papriky. Potom posypeme kilo a pol hnedej ryže, hlavne do prázdnych priestorov medzi paprikami. Krok 5: Paradajkový pretlak rozmiešame v 2 a pol litra vody a nalejeme na mäso. Krok 6: Trošku potrepeme, zakryjeme fóliou a pečieme 2 a pol hodiny v peci pri teplote 240 stupňov. Krok 7: Potom vyklopíme na veľkú paella panvicu, trošku roztlačíme a posypeme petržlenovou vňaťou.

Zveřejněno 2. 12. 2020

Poznámka autora pecmaniak

Na prípravu potrebujeme 17-litrovú nádobu a 60 cm paella pánvicu.

CZN Burak, turecký šéfkuchár, ktorý sa neustále nepríjemne usmieva, ale pripravuje veľmi nápadité jedlá. Základná myšlienka zakrytého mäsa prišla od neho, ale zloženie bolo vyrobené podľa jeho vlastnej chuti. Každý môže mať odvahu pripraviť ho a rovnako ako pri každom dobrom jedle nič nie je vyryté do kameňa. Môže sa ľahko tvarovať tak, aby vyhovoval chutiam každých úst.

https://www.pecmaniak.store/vysypane-maso-a-la-pec...

Video recept: https://youtu.be/XrA-yBz07oY

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pokryté (vysypané) maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KVm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pokryté (vysypané) maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KVm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Autor:yes::yes::yes::yes:
A holúbky sem, honem, ty jsou...och....

magdalenka: souhlasím, ale když si představím, jak z toho kotle nabírám ten sos s tou rýží a lovím jednu plněnou papriku a jeden zelný list, maso bych tam nechala....och....:-D

Eja57: tiež som si domýšľala, ale myslím, že autor by mal pridať recept v takej forme, aby sme si nemuseli domýšľať.

magdalenka: já jsem při schvalování/opravě receptu nechtěla úplně moc do toho vstupovat - 5 paprik se nakrájí a 10 se naplní, plyne z postupu, zelné listy se taky naplní, bude toho kotel...velký... sekaná plec má být zřejmě mleté libové vepřové, ale možná autor opravdu nemele ale seká nahrubo....
Vždyť jsem psala, po několikátém přečtení jsem se zorientovala...
Postup asi trochu "polidští" autor, veď vieš, moja slovenčina nieje dokonalá, bol by to taký jazykový mišmaš:omg:

V surovinach nie je mast ani udene maso, je tam ale 1 kg sekane plec. (?) Lusky papriky, alebo kapustne listy sa maju plnit? Co so slaninou? Trochu mam v tom chaos. Vdaka za upravu.

Eja57: Na videu můžete vidět, že to nedávám do elektrické trouby :-D:-K

Tak snad na čtvrté přečtení jsem to asi nějak pochopila:omg: ale hrnec 17 litrů...do trouby...no, když si to přepočítám děleno dvěma, tak tak velký kastrol bych tam asi nacpala...dobré to bude určitě...ale ještě s to budu muset tak 3x přečíst:-D

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina, maso uzené, rýže hnědá, sekaná, pivo světlé, paprika čerstvá žlutá, listy zelné, česnek, cibule, mrkev, petržel, fazole zelené, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, kmín mletý, kardamom

Přidat fotografie receptu