Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové koule v zelí na způsob segedínu

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 747 kJ /
1 613 kcal
Bílkoviny119,90 g
Tuky77,49 g
Vláknina28,03 g
Cholesterol 817 mg
Sodík 5,49 g
Sůl13,48 g
Sacharidy97,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a česnek nastrouháme najemno, šalotku nakrájíme nadrobno. Chleba pokropíme mlékem a necháme nasát. Smícháme s masem a zbývajícími surovinami. Pokud bude směs moc řídká, přidáme trochu strouhanky. Dáme na hodinku propojit chutě. Krok 2: Poté mokrýma utvoříme koule, které zprudka opečeme na sádle. Stačí, jen aby se zatáhly a zpevnily. Koule vytáhneme a do pánve dáme vyškvařit nakrájený špek. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a po zpěnění přidáme papriku. Zamícháme a vlijeme překrájené zelí. Krok 3: Přidáme brambory a přivedeme k varu. Vložíme zpět koule a podle potřeby podlijeme vývarem. Vaříme s občasným mícháním do změknutí zelí a masa. Nakonec zjemníme smetanou (nesmí být studená) a dochutíme pepřem, cukrem, případně solí. Podáváme s knedlíky nebo chlebem.

Zveřejněno 7. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule v zelí na způsob segedínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkRk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule v zelí na způsob segedínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkRk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté mix, vejce, brambory, česnek, cibule šalotka, chléb toustový, mléko, strouhanka, sůl, pepř, zelí kysané, paprika sušená sladká, cibule, špek, brambory, smetana sladká, vývar, sádlo, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu