Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční zelí se slaninou a citronovou šťávou

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 10 i více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 889 kJ /
1 407 kcal
Bílkoviny34,73 g
Tuky46,17 g
Vláknina56,20 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,00 g
Sacharidy186,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do rozpáleného kastrolu. Jak začne zlátnout, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme cukr a mícháme, až se cukr zbarví do světle hněda. Zalijeme šťávou z citronu, lžící octa a počkáme, až přestane vařit. Krok 2: Potom vložíme jemně nakrájené zelí, osolíme a orestujeme do světle hněda. Nakonec přikryjeme netradičně poklicí a počkáme, až pustí vodu. Zelí necháme asi 20 minut dusit ve vlastní šťávě. Ochutnáme, případně doladíme chuť podle svého zvyku. Pokud se zdá zelí tvrdé, můžete ho podlít trochou vody a dusit do změknutí. Já to nedělám, zelí je pak jako kaše. Kdo má rád, může zahustit trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě. K tomu pečená krkovička s česnekem a cibulí a houskové knedlíky z hladké mouky.

Zveřejněno 10. 12. 2020

Poznámka autora jan.alois

Octu dávám minimálně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční zelí se slaninou a citronovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9VOB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční zelí se slaninou a citronovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9VOB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
zelí bílé, sůl, slanina, cibule, cukr, citron, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu